Data la care românii vor primi tichetele pentru masa de Paște 2024. Categoriile care pot beneficia

0


Mai multe categorii de cetățeni români sunt în curs să primească tichete pentru masa de Paște, oferite de către guvernul român. S-a stabilit data la care acestea vor fi distribuite.

Cererile pentru tichetele oferite de stat pentru masa de Paște trebuiau depuse până la data de 10 aprilie 2024, la sediul Direcției Publice de Protecție Socială.

Pentru a putea beneficia de aceste tichete, persoanele trebuie să îndeplinească anumite condiții, printre care să aibă venituri modeste și să completeze o cerere standardizată, furnizând actul de identitate și alte documente justificative referitoare la veniturile lor.

Poșta Română va distribui tichetele de masă

Distribuirea tichetelor sociale va fi efectuată de către Poșta Română începând cu data de 18 aprilie 2024, iar se estimează că până la data de 26 aprilie 2024 acestea vor fi livrate la toți cei care sunt îndreptățiți să le primească.

Suma oferită de stat poate fi utilizată exclusiv pentru achiziționarea de produse alimentare, fiind o măsură menită să ofere sprijin în timpul sărbătorilor de Paște.

Tichetele vor fi distribuite către mai multe categorii de persoane, incluzând cetățenii cu venit minim de incluziune, persoanele cu handicap, pensionarii cu venituri mici și cei fără venituri declarate, care au peste 60 de ani.

Persoanele care sunt eligibile pentru tichetele pentru masa de Paște includ:

  • cetățenii români cu venit minim de incluziune, conform Legii 196/2016;
  • persoanele cu handicap grav, accentuat sau mediu;
  • pensionari care au venituri proprii nete mai mici sau egale cu 1.450 de lei;
  • pensionari cu un venit sub sau egal cu pensia socială minimă, conform legislației;
  • persoane cu venituri nete situate între 1.282 și 1.450 de lei;
  • indivizii cu vârsta peste 60 de ani care nu au nicio sursă de venit declarată.

Fiecare beneficiar are dreptul la un singur tichet, iar sumele acordate variază în funcție de bugetul fiecărui județ, putând fi între 70 și 150 de lei sau chiar să nu fie acordate deloc, conform informațiilor de pe capital.ro.