De ce are nevoie McDonald’s de noua ingrediente ca sa faca o portie de cartofi prajiti

Spre surprinderea consumatorilor, pentru realizarea unei simple porții de cartofi prăjiți compania folosește nu mai puțin de nouă ingrediente.

 

Iată lista acestor nouă ingrediente, conform informațiilor companiei, citate de Business Insider:

 

  1. Cartofi
  2. Ulei de rapiță
  3. Ulei hidrogenat de soia
  4. Ulei de șofran
  5. Aromă naturală (din surse vegetale)
  6. Dextroză
  7. Pirofosfat de acid de sodiu (păstrează culoarea)
  8. Acid citric (conservant)
  9. Dimetilpolisiloxan (antispumant)

 

Ce se întâmplă, de fapt, cu cartofii până ajung să facă parte din meniul final din fața clientului? Cartofii sunt prăjiți într-un amestec de ulei vegetal. Înainte de aceasta, însă, cartofii sunt tratați cu un acid pentru a le menține culoarea. Tot atunci, în cartofi se mai adaugă unele arome vegetale și un conservant, acidul citric.

 

În ceea ce privește ingredientul numit Dimetilpolisiloxan, acesta mai este cunoscut și sub denumirea de simeticon. Acest preparat este utilizat frecvent în unele produse farmaceutice, în special pentru a calma balonarea și eructațiile.

 

Față de acum câțiva ani, lanțul de restaurante McDonald’s se confruntă cu probleme de imagine din cauza tendinței unui număr tot mai mare de persoane de a se alimenta cât mai sănătos. Acest context afectează întregul domeniu de fast-food, care face eforturi mari pentru a se adapta unei alimentații bazate pe legume și produse naturale, dar și pentru a aduce argumente că alimentele pe care le vinde sunt sigure pentru consum.

 

Mai mult, din cauza scăderii dramatice a vânzărilor lanțului de restaurante, la începutul acestui an președintele-director general Don Thompson a demisionat, fiind înlocuit de vicepreședintele Steve Easterbrook.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed