x


  • EUR
    4.7228
    USD
    4.1899
string(7) "politic"

De ce depinde SOARTA Vioricăi Dăncilă și a lui Tudorel Toader

În iulie anul trecut, CCR a decis că legea de înfiinţare a Fondului Suveran de Investiţii este neconstituţională. CCR a admis sesizările opoziției și pe cea a președintelui Klaus Iohannis. Șeful statului arăta că o astfel de decizie trebuie luată printr-un act al administraţiei centrale, nu printr-o lege adoptată de Parlament. Iar judecătorii Curţii au spus că Executivul ar fi trebuit să dea o Hotărâre de Guvern sau o Ordonanţă de Urgenţă în acest sens.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 15.04.2019, 12:57

Viorica Dăncilă are o poziție sigură în Guvern până se lămurește Liviu Dragnea dacă scapă sau nu de proces, consideră fostul premier Victor Ponta. Modul în care liderul PSD se exprimă acum la adresa premierului seamănă foarte tare cu retorica ce a precedat debarcarea lui Sorin Grindeanu și Mihai Tudose, în sensul că prim-ministrul care nu execută orbește ordinele dlui Dragnea urmează să fie executat, a declarat Victor Ponta, vineri seara, la Digi24. El atrage atenția că un alt test important pentru păstrarea Vioricăi Dăncilă în fruntea Executivului, dar și a lui Tudorel Toader în Guvern este actul pentru înființarea Fondului Suveran de Investiții.

 

Cel mai mare jaf împotriva României

„Dacă doamna Dăncilă și domnul Toader Tudorel nu semnează acel lucru, atunci dl Dragnea cu siguranță îi va executa politic, pentru că acolo e vorba de miliarde, e vorba de averea României. Văd că până acum n-au adoptat-o și îi felicit pe amândoi. Faptul că vor ajunge la închisoare cei care au semnat – dl Teodorovici, nu știu dna Dăncilă – nu mă încălzește. Eu cred că România are nevoie de acele companii, care valorează în acest moment, nu știu, 20-25 miliarde de euro și care au trecut de mai multe crize, care înseamnă un patrimoniu național important. Faptul că dl Dragnea din 2016 a pus ochii pe ele și vrea să le facă un fel de Tel Drum – știți că și Tel Drum a fost o societate de stat, adică a Consiliului Județean Teleorman și a trecut în mâinile unor indivizi, prietenii dlui Dragnea, care au făcut bani și au distrus-o. E, dacă faci cu Hidroelectrica, cu portul Otopeni, cu portul Constanța, cu Romgaz același lucru, aceste dezastre nu se pot întoarce, indiferent că tragem la răspundere, că-l băgăm în închisoare pe Teodorovici”, a declarat Victor Ponta la Digi24. În opinia lui, înființarea acestui Fond Suveran de Investiții înseamnă „cel mai mare jaf împotriva României și ceva ce nu se mai poate repara”, practic o „privatizare frauduloasă” prin care se distrug companiile românești.