x


  • EUR
    4.8701
    USD
    3.9758
string(11) "actualitate"

De ce ÎPJ Teodosie nu se apără de COVID: E dovedit științific!

ÎPJ Teodosie a spus de ce nu se apară de noul coronavirus.

Autor: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 30.11.2020, 17:53

ÎPS Teodosie a făcut câteva declaraţii la finalul slujbei oficiate la Mănăstirea Sfântul Apostol Andrei din judeţul Constanţa. Ierarhul a fost iritat de întrebările referitoare la COVID-19.

Ierarhul Tomisului, ÎPS Teodosie, aflat în centrul atenţiei de la începutul pandemiei de COVID-19, a declarat luni, 30 noiembrie, că el nu se protejează într-un mod anume de această boală.
„Eu nu mă păzesc, că nu am timp. Sigur, nu stau aproape de ceilalţi, dar Sfânta Împărtaşanie zilnică mă păzeşte cel mai mult. În Sfântul Potir nu e niciun microb, e dovedit ştiinţific. Ştiinţa e de la Dumnezeu, nu de la oameni. Să nu vă înspăimântaţi peste măsură de boala care este. Să ne păzim, dar să nu ne temem. Să-l chemăm pe Dumnezeu în ajutor”, a declarat ierarhul la finalul slujbei.

Întrebat dacă ar avea pe conştiinţă o persoană infectată cu SARS-CoV-2 la acest pelerinaj, persoană care ar deceda din cauza virusului, arhiepiscopul a răspuns scurt: „Nu. Dacă a venit la Sfântul Andrei o persoană, a venit să-l caute pe Dumnezeu. Aici s-a întâlnit cu Dumnezeu” .

De asemenea, el a reiterat ideea spusă şi în predică, de a se deschide bisericile din localităţile aflate în carantină. „Nădăjduiesc ca de mâine să intrăm în biserici. Autotităţile ne-au dat de înţeles că putem să intrăm pentru că nu mai putem să slujim afară, pe vremea aceasta”.

ÎPS Teodosie a fost iritat de întrebările jurnalişilor referitoare la COVID-19. „Lăsaţi întrebările astea despre boală, fără sens. Degeaba ne distanţăm dacă stăm în frig”.