De ce nu a primit Simona Halep wild card la Roland-Garros. Explicații directoarea turneului

Simona Halep, clasată pe locul 1139 în clasamentul WTA, nu va participa la ediția din acest an a turneului de la Roland-Garros. Ea nu a primit un wild card, iar directoarea turneului, Amelie Mauresmo, a explicat motivele acestei decizii conform site-ului flashscore.fr.

„Dacă Simona ar fi fost exonerată în urma apelului său la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, poate am fi luat o altă decizie. Astăzi, ea nu a fost exonerată. Am considerat că este mai potrivit să oferim wild card-uri altor jucătoare, inclusiv unor sportive franceze, unele dintre ele fiind mai tinere, în detrimentul Simonei, având în vedere situația sa actuală.

Caroline Wozniacki a depus și ea o solicitare. Aceste decizii sunt foarte dificile. Știi că vei dezamăgi oameni și acest lucru este întotdeauna greu”, a declarat Mauresmo, conform Eurosport.fr.

Simona Halep a revenit în competiții anul acesta după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv i-a redus suspendarea pentru dopaj cu Roxadustat. Inițial, Halep primise o suspendare de patru ani, dar TAS a redus pedeapsa la nouă luni.

Simona Halep, despre momentul în care a aflat că a fost depistată pozitiv


Într-un interviu acordat Tennis Channel, Simona Halep descrie momentul în care a aflat că a fost depistată pozitiv și starea sa de spirit pe parcursul suspendării.

Ea a comparat șocul anunțului pozitiv cu impactul unui camion.

„A fost ca și cum m-ar fi lovit un camion. Când am primit e-mailul, am crezut: ‘Este o greșeală. Nu poate fi adevărat’. A fost o durere imensă și nu m-am gândit niciodată că aș putea trăi așa ceva”, a declarat sportiva.

A fost extrem de dificil, a adăugat ea în interviul care nu a fost încă difuzat, potrivit tennis.com. „În primul rând, pentru că nu știam cum s-a întâmplat. Apoi, când am descoperit suplimentul contaminat, a fost un pic mai bine pentru că măcar știi ce s-a întâmplat. Dar, totuși, a fost un dezastru să trăiesc această emoție”.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed