AcasăActualitateDe ce să alegi încălțăminte mai scumpă

De ce să alegi încălțăminte mai scumpă

Încălțămintea este esențială pentru confortul și sănătatea picioarelor. De aceea, pantofii sport și alte modele casual, cu talpa plată, sunt cei mai apreciați în garderobă. Nu doar confortul, ci și versatilitatea acestora îi plasează în topul preferințelor atât la bărbați, cât și la femei și copii.

Însă, chiar dacă modelul în sine oferă confort, este important să alegi pantofi de calitate, care, deși au un preț mai mare, îți oferă garanția rezistenței la purtări repetate, a croielii corecte și a unui calapod bun, care nu agresează piciorul sub nici o formă.

De asemenea, este important să alegi pantofii în funcție de activitate sau locul unde vei merge. Pentru sport sau plimbări în aer liber, poți să te îndrepți către o pereche de adidași de la Fashion Days de la un brand recunoscut pentru încălțăminte sport de calitate.  

Pentru ieșirile în oraș, cu prietenii te poți îndrepta către o pereche de adidasi Karl Lagerfeld care se încadrează în zona sport fashion. Pe lângă faptul că respectă tendințele de modă urbană, îi poți combina ușor cu o pereche de jeanși și o cămașă sau un tricou, mai ales dacă vrei să ai un look cool. Mai mult decât atât, brandurile premium respectă normele de calitate și design. Astfel vei beneficia de pantofi cât mai mult timp, fără să se deterioreze sau să iasă din modă.

Atunci când cumperi încălțăminte, ai în vedere faptul că și pentru ieșirile scurte trebuie să optezi pentru pantofi care să întrunească câteva calități esențiale. Vorbim aici despre o talpă de calitate, suficient de groasă, care să ofere flexibilitate la mers și aderență pe orice tip de suprafață. Aceștia trebuie să urmeze mișcarea naturală a piciorului, pentru a preveni apariția oboselii, a durerilor sau chiar a bătăturilor.

Încălțămintea de calitate îți garantează, într-adevăr, siguranța piciorului, totuși este bine să o probezi înainte de a cumpăra. Cel mai indicat este să probezi pantofii în a doua parte a zilei, când picioarele sunt mai umflate după activitate. Dacă te strâng, înseamnă că nu ai ales modelul sau mărimea potrivită. 

Un pantof de calitate trebuie să aibă suficient spațiu atât în lungime, cât și în lățime, pentru a nu presa degetele, însă fără a ieși din picioare. Dacă ești între numere la un anumit brand, poți opta pentru o jumătate de număr mai mare și poți folosi pad-uri din silicon care se pun în interior, pe talpă. Astfel, piciorul nu mai alunecă în față și nu se mai creează fricțiune. 

Oricât de mult ți-ar plăcea o pereche de pantofi, nu îi cumpăra dacă simți cât de mică rigiditate.  Acordă o mare importanță și interiorului. Ferește-te de cusături în relief, etichete sau  materiale de proastă calitate, care ar putea irita pielea.

 

Ultimele Articole