AcasăEconomieDe unde îţi cumperi mobilă de firmă cu 90% mai ieftină

De unde îţi cumperi mobilă de firmă cu 90% mai ieftină

Mobilierul şi decoraţiunile interioare din colecţiile vechi ale Mobexpert, piesele unicat, prototipurile şi lichidările de la fabricile companiei care nu se mai vând în magaziele obişnuite ale retailerului ajung, spre comercializare, în două magazine ale lanţului. Este vorba de Mobexpert Outlet Pipera, unse se vând piese de mobilier şi decoraţiuni pe o suprafaţă de 1.600 de metri pătraţi şi de Mobexpert Outlet Fashion House, un centru comercial de 85 de metri pătraţi dedicat exclusiv decoraţiunilor.

 

Preţurile practicate în cele două unităţi sunt cu până la 90% mai mici decât într-un magazin Mobexpert obişnuit, iar oferta este destul de bogată. „În cadrul magazinului Mobexpert Outlet Pipera expunem în medie peste 1.400 produse diferite: mobilier şi decoraţiuni (majoritatea din colecţiile vechi Mobexpert), prezentate pe următoarele funcţiuni: mobilier Office, terasă şi grădină, decoraţiuni interioare, covoare, bucătării, canapele şi fotolii, living, dormitoare , dressing, dining, mic mobilier”, au declarat pentru MONEY.ro reprezentanţii companiei.

 

Apetitul crescut al românilor pentru mobila de marcă, dar la preţuri reduse, se vede din trendul vânzărilor din prima jumătate a acestui an. Potrivit datelor oferite de retailer, în perioada ianuarie-iunie 2011, vânzările Mobexpert Outlet au crescut cu 61% faţă de perioada similară a anului trecut. De asemenea, comparativ cu vânzările unui magazin de aceleaşi dimensiuni, vânzările din Outlet Pipera se situează la 60% -70% din cele realizate de magazin obişnuit Mobexpert. Cu toate acestea, compania nu intenţionează ca, pe termen scurt, să investească şi în alte unităţi de acest tip.

 

Afacerile Mobexpert s-au ridicat anul trecut la aproximativ 115 milioane de euro. Grupul cu acelaşi nume, controlat de omul de afaceri Dan Şucu, include 11 companii de retail, nouă fabrici de mobilă, şapte companii de import şi trei se servicii.

 

 

 

Ultimele Articole