AcasăActualitateDecembrie, o LUNĂ DE FOC. Raed Arafat are o previziune sumbră: Numărul...

Decembrie, o LUNĂ DE FOC. Raed Arafat are o previziune sumbră: Numărul infectărilor va crește

Secretarul de Stat în Ministerul Sănătății, Raed Arafat, a declarat că, în cazul în care numărul îmbolnăvirilor de coronavirus va continua să crească, măsurile de restricție intrate în vigoare cu o zi în urmă vor continua și se vor impune și altele suplimentare, astfel încât numărul de cazuri să înceapă să scadă.

“Eu nu cred că o să ajungem la un platou până nu vedem impactul noilor măsuri pe care le avem, dacă sunt aplicate corect de noi toţi. Evaluarea reală asupra impactului acestor măsuri are nevoie de 30 de zile, de două cicluri de 14 zile, este părerea epidemiologilor. Dacă nu ajungem să avem un impact serios al acestor măsuri urmează o reevaluare.

Asta scrie şi în hotărârea de Guvern. Dacă la reevaluare se va considera că sunt necesare şi alte măsuri, o să vedem la momentul respectiv. Dacă nu scade suficient într-o lună înseamnă că măsurile nu sunt suficiente şi există risc de creştere mai departe. Şi atunci se impun şi alte măsuri. Se pot lua şi alte măsuri suplimentare în zonele care sunt afectate mai grav”, a declarat Raed Arafat.

Virusul există

Seful Departamentului pentru Situații de Urgență este de părere că nimeni nu ar trebui să se mai îndoiască de existența virusului, având în vedere numărul de cazuri și de decese raportat zilnic.

“Dacă acum câteva luni aveau suspiciuni unii şi aveau întrebări dacă virusul ăsta există, nu ar trebui să mai aibă aceste suspiciuni, văzând ce se întâmplă în România şi în jurul nostru şi câte persoane decedează în fiecare zi”, a declarat Raed Arafat, la B1 TV.

Mai mult decât atât, Raed Arafat face apel la cetățeni să respecte măsurile, pentru singura metodă de a opri răspândirea virusului.

“Nu putem spune că populaţia în general, poate că o parte a căzut pradă campaniilor de diminuare a rolului măştii. Eu am convingerea că o mare parte a populaţiei a înţeles deja de mult timp şi respectă regulile, dar trebuie să le respectăm cu toţii pentru că partea mai mică răspândeşte boala la cei care respectă măsurile”, susține Raed Arafat, potrivit Gândul.

Ultimele Articole