x


  • EUR
    4.8704
    USD
    3.9791
string(10) "invatamant"

Declarația pe propria răspundere revine! Românii sunt revoltați

Vești proaste pentru părinți, elevi și profesori. Ministrul Educației anunță lansarea unei declarații pe propria răspundere, lucru ce stârnește un val de nemulțumiri.

Autor: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 29.10.2020, 9:27

Fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea a postat, pe reţelele de socializare, un mesaj dur la adresa Ministerului Educaţiei. Ea consideră că guvernul român perturbă şi constrănge educaţia prin birocraţie.

Decizia Ministerului Educaţiei de a lansa cele două declaraţii individuale pentru profesori, elevi şi părinţi a produs revoltă şi indignare în rândul asociaţiilor de elevi.

Este pentru prima dată când și elevii sunt puși să semneze declarații pe propria răspundere, alături de părinți. În aceste noi formulare atât cadrele didactice cât și elevii și părinții ”se obligă” să nu înregistreze sau distribuie orele online și să ia toate măsurile pentru a preveni astfel de acțiuni. Mai mult, în declaraţia pentru părinţi şi elevi se invocă două articole din Legea Educaţiei şi Ordinul 5545/2020 al ministrului Educaţiei, precum şi Codul Penal.

Gabriela Firea este de părere că guvernul român perturbă şi constrânge educaţia

“În lumea civilizată, s-au găsit soluţii adecvate pentru elevi şi profesori. La noi, guvernul perturbă şi constrange educaţia. Iată încă o mostră de dispreţ şi incompetenţă marca Anisie – Pepsiglas”, spune Gabriela Firea, în postarea de pe Facebook.

Consiliul Naţional al Elevilor îşi exprimă indignarea faţă de priorităţile Ministerului Educaţiei şi Cercetării

“Mai multe asociații ale elevilor cer Ministerului Educației să retragă noile declarații-angajament pentru elevi și părinți, considerandu-le inutile,” mai spune fostul edil, în postarea de pe Facebook.

În România există mii de copii care nu au acces la internet sau care nu au curent electric

“În loc să ne îngropăm în acte fără valoare, ar fi ideal să lucrăm pentru ca accesul la educație să fie asigurat pentru toți elevii din România”, transmit asociaţiile de elevi”, încheie postarea de pe Facebook, Gabriela Firea.