x


  • EUR
    4.8743
    USD
    4.0259
string(7) "politic"

Deputatul AUR, fost şofer de basculantă, care scrie în CV că ştie să folosească telefonul

Dorel-Gheorghe Acatrinei, preşedintele filialei AUR Suceava, fost șofer, deputat în actuala legislatură scrie în CV-ul său că știe să folosească Zoom și Skype, dar şi sistemul de operare Android, cu care sunt dotate majoritatea telefoanelor mobile.

Autor: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 06.01.2021, 12:50

Deputatul AUR scrie că ultima școală pe care a absolvit-o este Liceul cu program sportiv CSS Suceava, iar din 2001 până în 2010 și-a câștigat existența ca șofer – a fost șofer pe mașini de mare tonaj și șofer de autocar în Suceava, conform CV-ului publicat pe site-ul Camerei Deputaților.

 

Acuzații grave: Cumpănașu i-ar fi propus, când era minoră, să facă sex cu soția lui, iar el să privească

 

Din 2010, și-a deschis o firmă de transport de mărfuri, Helios Car SRL. Pe pagina de Facebook a firmei, scrie că „Helios Car își începe activitatea sub această denumire în anul 2010. Atunci, fondatorul companiei, având experiență cumulată în ani de zile de muncă în domeniul transportului internațional, s-a decis să înceapă cel mai ambițios proiect de până atunci. În acest fel a luat naștere Helios Car SRL, o firma de prestigiu în domeniul transportului internațional, crescând de la an la an și investind puternic în tehnologie, logistică și personal”.

 

Cumnatul Olguței Vasilescu, numit director general interimar al Aeroportului Craiova

 

Pe site-ul firmei Helios CAR scrie că cifra de afaceri pentru anul 2018 era de aproximativ 7,5 milioane de lei, scrie Newsweek.

 

Proaspătul ales AUR spune că știe limba engleză și se laudă că știe să folosească Skype, Zoom, Google Drive, Microsoft Office și Android.

 

Conform CV-ului său, Dorel Acatrinei nu a avut niciun loc de muncă de la finalizarea liceului până la 24 de ani, când a obținut primul job ca șofer în Drăgoiești (sat din Suceava).

 

Dorel Acatrinei nu este foarte activ pe Facebook: la începutul lui decembrie, își laudă un angajat pentru „serviciile” sale și pentru „credința față de țară”, iar în 11 decembrie, scrie: „În ţara noastră românească vrem înşine stăpâni să fim și Stăpânirea ţării noastre cu nimenea n-o împărțim!”.

 

Versurile sunt din poezia patriotică „Voința neamului”, scrisă de Ioan Nenițescu în 1887.

 

Acatrinei scrie în declaraţia de avere că are două case și două terenuri intravilane de 2.000 de metri pătrați în comuna Sf. Ilie, din județul Suceava, cumpărate în 2008, împreună cu soția lui, iar în conturi declară 48.000 de lei. Nu specifică din ce an sunt deschise conturile la bancă.

 

În ultimul an, Dorel Acatrinei a încasat 21.672 de lei ca administrator (probabil al firmei pe care a înființat-o, dar nu precizează acest lucru în declarația de avere), adică 1.806 lei/lună.

 

Soția lui câștigă 17.964 de lei ca asistent manager (din nou, nu știm dacă la firma Helios Car), adică 1.497 de lei/lună.

 

În total, pe lună, cei doi soți câștigă puțin peste 3.000 de lei.

 

În declarația de interese, Dorel Acatrinei menționează că este asociat unic și administrator la firma Helios CAR SRL și este președintele AUR Suceava.