x


  • EUR
    4.8743
    USD
    4.0259
string(6) "social"

Descoperire după administrarea vaccinului anti-Covid. Cât de protejați sunt pacienții de boală

Persoanele care se vaccinează împotriva coronavirusului pot transmite în continuare boala. Specialiștii estimează însă că nu este motiv de îngrijorare, transmiterea în acest caz fiind una mică.

Autor: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 30.12.2020, 11:40

Adrian Marinescu, medic primar infecționist la ”Matei Balș”, a vorbit la Realitatea Plus despre modul în care acționează vaccinul, reacțiile adverse și mutațiile suferite de virus.

 

A condus intervenția VIOLENTĂ a jandarmilor la protestul din 10 august și acum a fost numit șef

 

”Rolul pe care îl are vaccinul este de a împiedica îmbolnăvirea, de a reduce probabilitatea de a face o formă severă. Dacă vorbim de noțiunea de infectare, de faptul că virusul ajunge în căile respiratorii, da, virusul poate ajunge. Multiplicarea virusului la nivelul porților de intrare va fi însă mai redusă, ceea ce înseamnă că posibilitatea de a-l transmite mai departe va scădea foarte mult”, a spus medicul.

 

Roman (PNL) își atacă partidul: Violeta Alexandru a căzut victima celor care au negociat prost pentru PNL

 

Despre cazul asistentei din Spania, care a fost testată pozitiv la 24 de ore după ce s-a vaccinat, Marinescu a explicat că, în acest caz, infectarea s-a produs înainte.”Era în perioada de incubație. Nu există nicio legătură între vaccin și faptul că testul a ieșit pozitiv”, a adăugat medicul.

 

În privința mutațiilor virusului identificate până acum, Marinescu a dat asigurări că actualul vaccin este suficient de eficient. În plus, acesta poate fi updatat în caz de nevoie. Despre reacțiile adverse raportate până acum de pacienți, Marinescu a subliniat că au fost ”minore și uzuale”.