DEZASTRU la consiliile județene. Au rămas fără BANI de salarii

Premierul Ludovic Orban susține că aproximativ 30 de consilii județene au rămas fără bani de salarii pentru ultimele 3 luni ale anului.

”Ne confruntăm cu o situaţie fără precedent, motiv pentru care va trebui să adoptăm două HG. Vă mărturisesc că nu-mi aduc aminte de vreun alt an în care să existe probleme cu salariile personalului din cadrul DGASPC (…) În mai multe judeţe, cred că în 30 de judeţe, este o situaţie critică, în care preşedinţii reclamă că au rămas fără bani pentru plata drepturilor salariale”, a anunţat premierul Ludovic Orban în debutul şedinţei de Guvern de vineri.

Premierul a precizat că banii pentru plata salariilor aferente lunii octombrie vor fi alocaţi din Fondul de rezervă al Guvernului, iar pentru ultimele două luni ale anului se va face o analiză.

Premierul a precizat că trebuie analizat de ce consiliile judeţene au rămas fără bani şi cum au fost construite bugetele, astfel încât să se găsească soluţii pentru plata salariilor tuturor persoanelor care lucrează în sistem.

De asemenea, premierul a explicat că unele primării au probleme cu plata indemnizaţiilor pentru persoanele cu handicap şi a salariilor însoţitorilor.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed