AcasăMoney&PeopleDida Drăgan a împlinit 75 de ani! ”Nu o să mă retrag...

Dida Drăgan a împlinit 75 de ani! ”Nu o să mă retrag niciodată din muzică” A fost prima vedetă feminină a rock-ului românesc

Dida Drăgan, una dintre cele mai valoroase artiste din scena muzicală românească, prima voce din rock-ul nostru, a împlinit 75  de ani.

 Modestă, așa cum a fost întotdeauna, artista, voce emblematică din istoria muzicii românești, preferă să-și țină viața la secret și să vorbească doar de munca sa, activitatea artistică. Lăudabil, a terminat noi înregistrări alături de compozitorul și  chitaristul Adrian Ordean (Compact) și va lansa un nou album. Artista ne-a mărturisit că este dezamăgită interesului media asupra unor aspecte din viața sa, și ne-a asigurat că nu ”suferă de ceva și nici datorii nu are, așa cum vor anumite persoane să se știe despre ea”.

Dida Drăgan a împlinit 75 de ani

Dida Drăgan a împlinit 75 de ani!“Niciodată nu am părăsit școala”

Solista de geniu ce nu s-a considerat niciodata ”vedetă” ci ”artistă”, Dida Drăgan, a lansat zeci de succese în lunga sa carieră, amintim ”Deschideți poarta soarelui”, ”Legământ”, ”Voi” ori ”Iertare”, melodii de referință în istoria muzicii românești. Nu a părăsit România, după cum chiar ea ne confirmă, și petrece mult timp cu băiatul său care s-a repatriat după ani petrecuți în Elveția. Florin Jr., fiul său și al chitaristului Florin Ochescu (ex Holograf), deși e fiu de muzicieni, desfășoară o altă activitate profesională.

“Niciodată nu am părăsit școala. Iar cu profesoara mea de canto clasic am o relație specială, sunt dependentă de ea, în fața ei întotdeauna mă simt elevă”, spune Dida Drăgan care continuă să fie elevă și la 75 de ani.

Născută la Găști, județul Dâmbovița, Dida Drăgan a absolvit Școala Populară de Artă din București,  fiind colegă de generație cu Aura Urziceanu, Angela Similea ori Mirabela Dauer. Artista a debutat în 1971, piesa sa ”Să nu-mi spui c-a trecut” fiind răsplătită cu 20 de trofee la diferite concursuri europene. A fost singura artistă româncă ce a urcat pe marea scenă de la Halle, alături de cele mai mari vedete din Est: Alla Pugaciova, Joseph Laufer, Frank Schobel, Karel Gott.

Considerată cea mai valoroasã solistă rock şi având cea mai mare popularitate în anii ΄70 -΄80, Dida Drăgan a cântat alături de mari formații din istoria genului, amintim: “Mondial”, “Romanticii”, “Roata”, “Sfinx”, “Monolit” ori “Roşu şi Negru”.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.