Disney restricționează accesul copiilor la câteva animaţii clasice. Motive de rasism

Aceste filme nu mai sunt afişate în secţiunea „Copii” a platformei, dar pot fi accesate de pe un cont de adult, însoţite de un avertisment referitor la „descrierile negative” prezente în respectivele animaţii, precizează compania Disney.

 

 

Un primar PSD, OMAGIU de ziua de naștere a lui CEAUȘESCU: „Ţara de azi mai este doar umbra ţării pe care aţi lăsat-o“

 

 

„Acest program include descrieri negative și/ sau tratament necorespunzător aplicat unor persoane sau obiceiuri”, este mesajul prezent la începutul filmului. „Aceste stereotipuri erau greșite atunci și sunt greșite și acum. În loc să înlăturăm acest conţinut, vrem să recunoaștem că el are un impact nociv, să învățăm din acest lucru și să lansăm o dezbatere pentru a crea împreună un viitor mai tolerant”, se arată în mesajul celor de la Disney.

 

 

REVOLUȚIA din PNL ia o pauză! Se așteaptă un semn de la COTROCENI

 

 

 

În octombrie anul trecut, Disney a actualizat, printr-un mesaj mai ferm, avertismentul cu privire la conținutul rasist din unele filme clasice de animație.

 

Astfel, atunci când sunt redate pe platforma de streaming Disney+, animațiile precum Dumbo, Peter Pan, Pisicile Aristocrate, dar şi Cartea Junglei, afișează respectivul avertisment despre stereotipuri.

 

„Pisicile Aristocrate” caricaturizează „în mod rasist” persoanele asiatice.

 

„Elefănţelul Dumbo şi batjocorirea americanilor de culoare”.

 

„Peter Pan îşi bate joc de amerindieni”.

 

articolul integral aici: 

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed