x


  • EUR
    4.7228
    USD
    4.1899
string(16) "instant-articles"

DNA a pus un sechestru URIAȘ pe averea unui fost ministru și a unui fost deputat

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a anunțat că a pus sechestru pe bunurile unor persoane cercetate într-un dosar de corupție, printre care un fost ministru și un fost deputat.

Author: Mihai Voican | Sursa: Capital.ro | Publicat: 12.10.2018, 16:58

Este vorba de dosarul privind reabilitarea unor tronsoane de cale ferată în care este implicat fostul ministrul al finanţelor Sebastian Vlădescu şi fostul deputat Cristian Boureanu. Sechestrul a fost pus pe averea a cinci inculpaţi până la concurenţa sumei de 15,09 mil. euro.

“Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, în conformitate cu art. 249 din Codul de procedură penală şi art. 20 din Legea 78/2000, în vederea reparării pagubei produse prin infracţiuni şi pentru garantarea executării cheltuielilor judiciare, au dispus măsuri asigurătorii până la concurenţa sumei de 15.096.000 euro, iar până în prezent au fost indisponibilizate bunuri în valoare de 2.139.807 euro (bunuri imobile în valoare de 1.973.140 euro şi bunuri mobile în valoare de 166.667 euro) deţinute de inculpaţii Costea Mircea Ionuţ, Mititelu Mihaela, Dascălu Constantin, Boureanu Cristian şi Vlădescu Sebastian”, se arată într-un comunicat al DNA.

În acest dosar, Sebastian Vlădescu este acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă în formă continuată, Cristian Boureanu – trafic de influenţă; Mircea Ionuţ Costea (cumnatul lui Mircea Geoană, fost director al Eximbank) – trafic de influenţă şi complicitate la luare de mită; Mihaela Mititelu (persoană apropiată de conducerea CFR) – trafic de influenţă şi complicitate la luare de mită; Constantin Dascălu (fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor) – luare de mită.

 

Articolul integral pe CAPITAL