x


  • EUR
    4.7228
    USD
    4.1899
string(7) "politic"

Premierul Viorica Dăncilă, vizată de o nouă plângere penală

Partidul înființat de Dacian Cioloș, Mișcarea România Împreună, o acuză pe Dăncilă pentru modul în care Guvernul a schimbat, de pe o zi pe alta, componența Consiliului Economic și Social (CES). Fostul ministru al Muncii, Dragoș Pîslaru, a spus că premierul poate fi acuzat de abuz în serviciu, iar CES-ul a fost schimbat pentru că deranja planurile Executivului.

Author: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 12.10.2018, 16:23

Joi, 11 octombrie, prin Decizia prim-ministrului Nr. 273, au fost schimbați 13 din cei 15 reprezentanți ai societății civile din cadrul Consiliului Economic și Social (CES).

 

Fără nicio justificare sau evaluare, fără nicio consultare prealabilă, fără o minimă transparență, experți cunoscuți și în marea lor majoritate respectați au fost înlocuiți pentru că au îndrăznit să dezbată și să aibă opinii critice valide cu privire la actele promovate de Guvern. Adică să își îndeplinească rolul în cadrul CES, se precizează într-un comunicat transmis de Mișcarea România Împreună.

 

„Consiliul Economic și Social (CES) este o instituție publică de interes național, autonomă, constituită în scopul realizării dialogului tripartit la nivel național dintre organizațiile patronale, organizațiile sindicale și reprezentanți ai societății civile. România devine rapid una dintre cele mai nedemocrate țări ale Uniunii Europene. Din păcate, devine din ce în ce mai clar că nepotismul și sinecurile sunt «valorile» prioritare ale coaliției de guvernare. Eurosceptic, corupt, măcinat de scandaluri interne, condus de oameni cu probleme uriașe cu justiția și incompetenți, PSD ne conduce rapid și sigur către iliberalism. România are nevoie de decență, profesionalism, meritocrație și cinste. Ieri a fost o dovadă că valorile acestea sunt incompatibile cu guvernarea actuală“, a declarat cofondatorul Mișcării România Împreună (RO+) Dragoș Pîslaru.