Două zone din magazine Auchan aflate în Suceava şi Iaşi, închise temporar de ANPC. Au fost găsite spaţii de depozitare cu mucegai şi vitrine frigorifice murdare

0
Două zone din magazine Auchan aflate în Suceava şi Iaşi, închise temporar de ANPC. Au fost găsite spaţii de depozitare cu mucegai şi vitrine frigorifice murdare

ANPC a transmis, viner, prinitr-un comunicat de presă, că echipele Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Nord-Est Iaşi, coordonate de preşedintele ANPC, Horia Constantinescu, vicepreşedintele Sebastian Ioan Hotca şi directorul general Paul Anghel, au verificat magazine Auchan din municipiile Suceava şi Iaşi. 

 

 

”Sunt avocat şi vin dintr-o zonă care ţine mai mult de juridic decât de acţiunea de control în sine. Ca obiective principale, mi-am propus aducerea legislaţiei privind protecţia consumatorilor la un nivel adecvat pieţei şi, bineînţeles, exigenţelor europene. Abaterile repetate ale operatorilor economici mari nu cred că pot găsi justificare. Am învăţat multe în cadrul acestei acţiuni şi, sigur, viitoarele noastre proiecte legislative vor ţine cont de realitatea acţiunilor de control”, a declarat vicepreşedintele ANPC, Sebastian Ioan Hotca. 

 

Echipele de control au găsit mai multe nereguli, printre care: comercializarea de peşte proaspăt depozitat necorespunzător; comercializarea unor specialităţi pe bază de grăsimi vegetale sub denumirea de brânzeturi; utilizarea unor vitrine frigorifice neigienizate corespunzător sau deteriorate (cu rugină, vopsea exfoliată, mucegai, resturi de alimente, ventilatoare cu praf etc.).

 

 

De asemenea, comisarii ANPC au mai descoperit că erau utilizate spaţii de depozitare improprii, cu mucegai, ventilatoare neigienizate, nu era respectată temperatura de depozitare a produselor în vitrina caldă, pâinea proaspătă, care era vândută în zona de brutărie, era depozitată în cărucioare neigienizate.

 

Comisarii ANPC au amendat cele două magazine cu 80.000 de lei şi au decis închiderea temporară pentru zona gastro la Auchan Suceava şi a vitrinelor frigorifice la Auchan Iaşi, până la remedierea deficienţelor. 

 

 

De asemenea, la magazinul din Iaşi au fost prelevate probe de apă minerală pentru a fi verificate printr-un examen microbiologic.