AcasăMoney&PeopleDraga Olteanu Matei a fost internată de urgență! ”Sperăm ca evoluția să...

Draga Olteanu Matei a fost internată de urgență! ”Sperăm ca evoluția să fie una favorabilă”

Medicii au reușit să o stabilizeze pe actrița care, recent, a împlinit 87 de ani, și speră într-o evoluție favorabilă. Marea actriță a fost transferată de la Spitalul Județean din Piatra Neamț  din cauza unei hemoragii digestive.

”A fost evaluată în urgență. S-a început transfuzia de sânge fiind vorba de o hemoragie importantă. Este internată în acest moment în ATI. Este conștientă. Comunică cu echipa medicală. S-au început manevrele diagnostice și terapeutice și sperăm ca evoluția să fie una favorabilă. Doamna are și altă patologie. Are afecțiuni cardiovasculare, afecțiuni endocrine, care bineînțeles trebuie evaluate și tratate în continuare”, a declarat șefa SMURD, Diana Cimpoeșu.

Marea actriță  este internată în Clinica de gastroenterologie și hepatologie a Spitalului „Sf. Spiridon” din Iași. Simbol al generației de aur, Draga Olteanu Matei locuiește la o pensiune din Piatra Neamț, unde s-a mutat în urmă cu 12 ani. Bucureșteancă la origine, Draga-Olteanu a ales orașul de la poalele Pietricicăi deoarece este localitatea natală a ultimului soț, medicul Ion Matei, cu care a fost căsătorită timp de 45 ani, până la moartea acestuia , în 2014. Artista a jucat în 90 de filme, în peste 50 piese de teatru și 100 roluri de televiziune.

Draga Olteanu- Matei s-a născut în 24 octombrie 1933, la București. Primul spectacol, care se numea „Prinţesa din pădurea adormită”, l-a avut la vârsta de 13 ani, în perioada în care era elevă la Liceul „Iulia Hasdeu”.  A făcut parte apoi din echipele de amatori, fie ale şcolii, fie ale Casei Armatei, şi, de obicei ,ea le conducea. La 17 ani s-a mutat cu famila la Braşov, unde a intrat într-o echipă de amatori, la ”Casa Centrală a Armatei”.

Drama Mirabelei Dauer, care se luptă de trei ani cu cancerul. ”Doctorii mi-au scos 52 ganglioni

În anul 1956 a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București. În luna septembrie a acelaşi an a debutat în teatru în piesa „Ziariștii” de Alexandru Mirodan. De-a lungul carierei sale a jucat în piese de teatru de succes: „Coana Chiriţa” după Alecsandri, pentru care a scris și un scenariu de film în două serii (Coana Chirița – 1986 și Chirița la Iași – 1987), „Gaițele” de Kiriţescu (1977), „Căruța cu paie” de Mircea Ștefanescu, „Hagi Tudose” de Barbu Ștefănescu Delavrancea, „Domnișoara Nastasia” de G.M. Zamfirescu, „Pisica în noaptea de Anul Nou” de D.R. Popescu, „Autorul e în sală” de Ion Băieşu etc.

Pe scena Teatrului Național din București a mai jucat în piese precum „Azilul de noapte” de Maxim Gorki, sau în „Crimă pentru pământ”, o dramatizare după romanul cu același nume al lui Dinu Săraru. A avut o carieră plină de succes și în Televiziune unde a avut apariții memorabile în programele de varietăți și de Revelion. A făcut un cuplu inegalabil cu regretatul Amza Pellea în numeroase show-uri TV și în filmul artistic „Nea Mărin miliardar” (1979), regizat de Sergiu Nicolaescu.

Ecologista Paula Seling preocupată de viitorul planetei! ”Merg la cumpărături cu plasele mele. Vânzătoarele cred că sunt nebună”

Ultimele Articole