x


  • EUR
    4.8342
    USD
    4.1151
string(16) "instant-articles"

DRAGNEA, o nouă încercare în INSTANȚĂ! Pledoarie INCENDIARĂ a avocatei Teodosiu

Avocata lui Liviu Dragnea a încercat să convingă instanța că fostul șef al PSD nu este vinovat.

Autor: Mihai Voican | Sursa: ȘTIRI PE SURSE | Publicat: 14.01.2020, 9:45

Avocata lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, spune că Dragnea a fost condamnat pentru o faptă ce nu e prevăzută de legea penală. Ea spune că fapta de abuz în serviciu a fost clarificată prin două decizii ale CCR.

 

”Asa cum a fost săvârșită fapta doamnei Alesu Floarea nu îndeplinește elementele de tipicitate a faptei e abuz. Dragnea a fost condamnat pentru ca ar fi instigat-o.

 

Pentru a exista fapta de abuz în serviciu sunt trei mari condiții: prima a fost îndeplinită, este subiectul activ al faptei. Dar a doua, cea legată de modalitatea de încălcare a legii nu a fost îndeplinită. A treia, cea privind vătămarea unui drept sau producerea unui prejudiciu este discutabilă, în raport cu argumentele noastre.

 

Codul muncii statuează clar ca angajatul poate fi concediat sau tras la raspundere pentru nereguli în activitate.

 

Cheia acestui recurs în casatie articolul care vorbește despre faptul că angajatorul dispune de prerogativa disciplinară.

 

Am cautat sa vad daca in codul muncii e un articol ce trage la răspundere angajatorul re nu sancționează angajatul este pasibil de tragere la răspundere. Nicăieri nu se prevede vreo sancțiune pentru pasivitate.

 

Astfel, cum putea instanța sa rețină că dreptul de a aplica sancțiunea disciplinară cade in sarcina anagajatorului.

 

Astfel, dacă acest cod al muncii nu prevede sancțiuni cum putea instanța sa condamne in acest sens?”, a spus avocata lui Dragnea, Flavia Teodosiu.