Dragoș Doroș, ANAF: Direcția Generală Executări Silite Cazuri Speciale a recuperat primele sume din dosarele soluționate de instanțe

Totodată, șeful Fiscului a vorbit despre stadiul în care se află modificarea formularelor privind înregistrarea firmelor în scop de TVA, dar și despre faptul că, începând cu luna iunie a acestui an, va fi posibilă plata taxelor atât cu cardul la sediile ANAF, cât și online prin platforma ghișeul.ro.

 

În plus, ANAF are în lucru două proiecte majore pentru informatizarea instituției cu scopul reducerii evaziunii fiscale, respectiv conectarea caselor de marcat la un server al ANAF și emiterea facturilor tot prin intermediul uni server al instituției. Ambele proiecte ar putea deveni operaționale la 1 ianuarie 2018, a mai spus Doroș.

 

AGERPRES: În ce stadiu se află recuperarea sumelor aferente proceselor finalizate de instanțele din România?

Dragoș Doroș: Avem pe hârtie, de la 1 ianuarie 2016, un compartiment nou în ANAF, care se cheamă Direcția Generală Executări Silite Cazuri Speciale. Această Direcție, în acest moment, are personal, a început să lucreze și are primele realizări. Spre exemplu, din dosarul ICA, de la Camelia și Corina Voiculescu au fost deja încasate 5,388 milioane de lei, în dosarul RAFO 2, Ovidiu Tender, 25,7 milioane de lei, din care 4,6 milioane la bugetul general al statului. Ei abia acum au început să lucreze și au pe rol multe dosare. Ideea este că Executări Silite Cazuri Speciale se referă la dosarele din instanță în care s-a decis ‘se confiscă astea, luați-le și valorificați-le’, dar care au fost împrăștiate în toată țara. Numărul de cauze este considerabil și a început o triere a lor în funcție de valoare. Au început deja valorificările, Direcția are peste 20 de oameni și câte un serviciu în fiecare din cele opt regiuni ale țării. Deci, cumva, este un program prin care anul acesta colectivul începe să se concentreze pe toate dosarele de acest gen. O să avem odată la trei luni o centralizare și vom anunța cât s-a mai încasat din aceste hotărâri de instanță.

 

Mai multe, pe Agerpres.ro.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed