„Dragostea din tei”, succes global și în 2024. Povestea celui mai scump cântec românesc din istorie, peste 10 milioane $ /EXCLUSIV

La 20 de ani de la lansare, „Dragostea din tei”, cea mai valoroasă melodie românească, revine în topurile mondiale.

Luna aceasta se împlinesc 20 de ani de când „Dragostea din tei” a fost lansată, iar melodia continuă să aducă venituri considerabile lui Dan Bălan. Cunoscută la nivel mondial sub diverse denumiri („Dragostea dintâi”, „Numa Numa ei”, „Mai Ya Hee Song”, „Chickenlittle Numa Numa”), melodia în limba română se aude din nou, în 2024, la radiourile din întreaga lume datorită celebrului DJ David Guetta și americanilor de la OneRepublic („I Don’t Wanna Wait”).

Dan Bălan: „Am câștigat peste 10 milioane de euro

Adăugând la succesul său, drepturile de autor din vânzări și interpretarea refrenului de către faimoasa Rihanna în „Live Your Life”, piesa a adus venituri substanțiale solistului moldovean. Dan Bălan, care încasează majoritatea drepturilor de autor, a oprit să mai dea „rapoarte fiscale” după ce a depășit 10 milioane de dolari acum mai bine de cinci ani. „Am câștigat peste 10 milioane de euro, iar banii continuă să intre în conturi. Piesele mele sunt folosite în filme, show-uri TV și reclame, ceea ce înseamnă bani”, a declarat Dan Bălan.

„Dragostea din tei”, nesperat succes global în 2024
FOTO jos (st-dr): Radu Sârbu, Dan Bălan și Arsenie Todiraș (O Zone)

Uimitoarea istorie a piesei „Dragostea din tei”: s-a lansat în Moldova și Rusia fără succes!

„Dragostea din tei” a fost lansată în 2002 pe piața moldovenească și rusească, însă fără succes notabil. Nici varianta în limba română nu a reușit să atragă atenția. Totuși, piesa a explodat în Italia în 2004 datorită unui remake realizat de proiectul Haiducii (Paula Mitrache), devenind rapid un hit în Europa. Casa de discuri sub care O-Zone, trupa lui Dan Bălan, se afla sub contract a reacționat, promovând originalul pe radiourile din Europa. În doar un an, melodia a făcut furori de la Statele Unite până în Japonia.

După 20 de ani, ”Dragostea din Tei” însă e pe placul a milioane de oameni

„Dragostea din tei” (VIDEO ORIGINAL) a ajuns în coloane sonore de filme și jocuri video, generând milioane din drepturi de autor și vânzări de albume. Refrenul continuă să fie recunoscut și apreciat după 20 de ani de milioane de oameni. Rolling Stone a inclus „Dragostea din tei” în top 50 cele mai vândute piese din toate timpurile, alături de nume legendare precum The Beatles, Queen, Michael Jackson și Nirvana. Melodia a ocupat locul întâi în clasamentele din 32 de țări timp de 16 săptămâni, un succes rar întâlnit.

O-Zone s-a dizolvat în 2005, însă și ceilalți doi membri recunosc că încă primesc venituri de pe urma cântecului fenomenal. „Și acum mai facem bani. Acum produce mai mult pentru că au apărut platforme digitale și piesa e folosită în coveruri, în show-uri”, a declarat Arsenie Todiraș.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed