DVD-ul, un dinozaur pe cale de dispariţie?

Marii retaileri de electronice recunosc un fapt pe care unii îl bănuiau, dacă nu chiar l-au prevăzut: cererea de „DVD playere” s-a prăbuşit, şi mult mai vertiginos decât scăderea generală a vânzărilor cauzată de criza economică.

„Ba chiar şi noul „blue-ray” – un DVD cu capacitate de stocare de cinci ori mai mare şi cu o calitate a imaginii mult mai bună – are o cerere foarte scăzută”, admite Mihai Pătraşcu, directorul evomag.ro, unul dintre jucătorii importanţi de comerţ on-line.

Asistăm astfel la ultimele suflări ale încă unui aparat electronic revoluţionar în urmă cu 10-15 ani şi care-şi dă duhul pe altarul miniaturizării. Mai interesantă de cât decesul în sine este scurtarea duratei de viaţă a gadgeturilor electronice.

Ritmul de schimbare a generaţiilor este tot mai sacadat: pick-upul a rezistat aproape un secol, casetofonul vreo 40 de ani, videoul numai trei decenii, iar acum DVD-ul sucombă în circa 10 ani. Ne referim la prezenţa lor pe piaţă ca produse de masă. Probabil cel mai firav gadget, cel puţin în România, a fost pagerul: a trăit doar doi ani. Citeşte mai departe pe www.evz.ro

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed