E INCREDIBIL! S-au golit spitalele din București de COVID!

Numărul cazurilor noi de infectare cu SARS-CoV-2 raportate în ultimele zile este în scădere. La fel și cel al pacienților internați în stare gravă în secțiile de terapie intensivă. Proporția cazurilor severe era de 80% până nu demult. Acum a scăzut cam la jumătate față de finalul anului trecut. La nivel național, erau peste 13.000, iar acum sunt puțin peste 7.0000. Din acest motiv, managerii spitalelor Covid vor să revină la activitatea normală, măcar parțial. 

 

Bucureștiul NU este pregătit pentru gerul siberian? Ce spune ministrul Energiei

 

 

Managerii spun că spitalele sunt jumătate sau mai bine de jumătate goale de la începutul acestui an. Din acest motiv, ei vor să revină la activitatea normală, măcar parțial.

Situația spitalelor din București

Spitalul Colentina este mai mult de jumătate gol – are 116 pacienți din 300 de paturi total

Spitalul „Victor Babeș” este jumătate gol – are 235 pacienți și un total de 600 de paturi

Spitalul Sf. Ioan are numai 55 de pacienți din 200 de paturi în total

Apare o nouă LEGE. Mii de români vor fi pedepsiți dacă fac acest lucru

 

 

Maternitatea Bucur are un singur pacient din 17 paturi COVID

Spitalul Witting este jumătate gol – 21 de pacienți din 40 de paturi

Spitalul „Marius Nasta” are 50 de pacienti din 89 de paturi.

Beatrice Mahler: Proporția cazurilor moderate reprezintă jumătate din total

Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”, a declarat la Digi24 că aceasta este ea mai bună situație din vara lui 2020 încoace.

„A scăzut numărul internărilor, pacienții care ajung au majoritatea forme moderate de afectare, astfel că proporția cazurilor moderate reprezintă jumătate din total. Este un lucru bun.

În ultimele două săptămâni avem locuri în ATI Covid. Această situație am mai avut-o în Nasta doar la începutul verii lui 2020″, a spus Beatrice Mahler.

Ea a explicat și cum se explică numărul de cazuri severe: „Este o direcție a pandemiei din România. Este bine că sunt mai puține cazuri. O parte din efecte se explică prin regulile respectate, de modalitatea prin care oamenii au înțeles că sistemul de sănătate are nevoie de ajutorul lor. Masca purtată și distanțarea au dus la aceste rezultate.

Sper să menținem acest trend”.

Referitor la vaccinarea cadrelor medicale din spital, Mahler a spus că cei care nu s-au imunizat în prima etapă din diverse motive s-au înscris acum pe listă, astfel că se va ajunge ca 95% din personalul medical să fie vaccinat.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed