E REVOLTĂ în BANAT: „Murim cu toții?! E jale!” Dramă în familia preotului

Asistenta medicală din comuna cărășeană Măureni confirmată post-mortem cu coronavirus a fost deja înmormântată, dar la nivelul localității autoritățile județene nu au dispus nicio măsură, acuză primarul Brian Filimon!

 

La Măureni e revoltă și durere mare după ce preoteasa a murit la scurt timp după ce și-a rupt piciorul căzând de pe o scară. În același timp e îngrijorare și haos. Și asta pentru că, după constatarea decesului, a fost anunțat faptul că femeia ar fi fost infectată cu COVID-19. „Am fost obligați să o îngropăm în 24 de ore. Ne-am luptat cu morile de vânt. Nu mă gândeam că voi găsi așa un sistem bolnav, mai ales în județul nostru. E jale ce se întâmplă! Dacă asistenta, preoteasa noastră, avea coronavirus, atunci nu intră comuna într-o anchetă epidemiliogică?! Eu, ca primar, nu am primit niciun telefon din partea vreunei instituții pentru a ne izola, pentru a lua ceva măsuri. Singurele persoane izolate sunt soțul și cei doi copii. Soțul, neanunțat fiind că ar fi fost confirmată cu COVID, venise la Reșița să ridice trupul neînsuflețit al soției sale. Atunci i s-a spus că soția sa avea coronavirus”, strigă revoltat edilul-șef al comunei.

 

Acesta, precum și întreaga familie a asistentei medicale, se îndoiesc de faptul că femeia chiar ar fi fost infectată cu COVID-19. Și asta pentru că nimeni altcineva din comună nu e bolnav. Mai mult, persoana suspecată la un moment dat de infectare cu COVID, contact direct al asistentei, a primit rezultat negativ. În cazul în care chiar ar fi adevărat există o altă problemă. Nu s-au luat măsuri! „Ce facem noi în comunitate? O mare parte din comunitate a intrat în contact cu doamna asistentă. Mai mult, fiica dumneaei este președintele Asociației Tineretului Ortodox Român, o persoană foarte implicată în județ. Fiica dânsei a intrat cu foarte multe persoane din Reșița în contact, ducându-le ajutoare și pachete cu alimente. Dacă într-adevăr era infectată cu COVID-19, vă dați seama cu câți oameni a intrat în contact! Dar probabil că acest virus să răspândește fără nicio logică, se împrăștie și pleacă singur cum vrea. Sunt foarte dezamăgit. Murim cu toții?! Lăsăm oamenii să moară cu zile!”, e avertismentul primarului Brian Filimon.

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed