Efectele pozitive ale pandemiei: DA! Există!

Statistica pandemiei de Covid 19 măsoară intensitatea dramei globale: la un an de la declanșarea sa avem peste 100 de milioane de infectări confirmate cu noul coronavirus și peste două milioane de decese.

Nu mi-a plăcut niciodată statistica, însă am să suprapun acestor date, altele preluate din siteul https://www.worldometers.info/ro/.

 

Dimineață CUMPLITĂ la BALȘ! Au murit oameni în INCENDIU

 

 

În acest moment populația lumii este de 7.841.825.900 de persoane, în creștere cu 5.910.800 de persoane. În acest an s-au născut 10.182.500 de persoane (cifrele sunt în continuă schimbare, iar tendința este de creștere).

Iată, după cum era de așteptat, a crescut numărul nașterilor, și am anticipat această evoluție încă de la începutul pandemiei, când am spus că, în perioada de izolare, vor crește atât numărul sarcinilor, cât și ce al divorțurilor (care au crescut cu 50% față de 2019).

Intimitatea “obligatorie” a izolării a scos la iveală în aceeasi măsură, poate, atât dezvoltarea armonioasă a relaților de cuplu cât si descoperirea diferențelor de mentalitate, de preocupări, care au provocat  divorțuri “sănătoase”. Mulți au descoperit că au alături un coleg sau o colegă de apartament și au ajuns la concluzia că e mai bine ca fiecare sa mearga mai departe pe drumul lui.

 

Rareș Bogdan, total dezamăgit de LEGEA PNL: Rămâne una dintre dorințele mele cele mai FIERBINȚI

 

 

 

Cunosc multe persoane care au avut timp să își pună mai multe întrebari esențiale: oare viața este mai mult decât rutina casă, job și cumpărături? Oare cum să mă port cu copilul meu așa încât să avem o viață mai liniștită în casă? Cum să îmi susțin adolescentul căruia îi lipsește validarea grupului de prieteni și colegi?

S-a dezvoltat mult achiziționarea de cărți și cursuri de dezvoltare personală, lumea a început să se bucure de zilele petrecute, poate, la casa de la țară; au întărit legăturile cu părinții din alte localități; bunicii au stat mai mult cu nepoții, bucurându-se unii de alții.

Am descoperit ce frumos este să te joci în familie, să desenezi sau să colorezi alături de cel mic, să citim din cărtile adunate în bibliotecă sau uitate pe noptieră. Am descoperit că putem să pregătim mâncăruri noi, că putem să gătim alături de partener sau de copii.

Unii au avut șansa de a trăi mai mult aproape de natura, de a se bucura, de a lucra online din curtea proprie, a se bucura de razele soarelui, de cântecul cocosilor sau de lătratul câinilor.

Ne-am descoperit noi abilități de comunicare, de relaționare sau pasiuni mai noi sau mai vechi, uitate pe undeva prin colțurile minții. Am dat frâu imaginației, unii și-au schimbat domeniul de activitate, chiar la 180 de grade, adevărate reconversii profesionale, cu multă bucurie și pasiune. Știu un antrenor de fitness care s-a apucat de lucrul cu lemnul și confecționează tot felul de obiecte de mobilier, salariați care au descoperit antreprenoriatul, s-au dezvoltat comunități noi, exemplele sunt multe pe facebook.

Bunicii au învățat să folosească whatsapp-ul pentru a-și putea vedea restul familiei și pentru a menține un contact mai direct. Eu am petrecut trecerea dintre ani alături de familia mea răspândită în toate colțurile lumii și a fost minunat!

Personal am asistat emoțional câteva divorțuri “sănătoase”. De ce le consider sănătoase? Pentru că au fost rezultatul unor analize profunde de ambele părți. S-au învățat lectii, s-au vindecat răni din copilărie și practic partenerii și-au dat voie să își continue explorarea vieții de la un alt nivel. Nu înseamnă că nu nu au apărut și alte provocări odată cu aceste despărțiri amiabile, dar odată conștientizate greșelile cu siguranță că nu se vor mai repeta. Unii au învățat să gestioneze altfel o relație, să aibă reacții diferite, mecanisme de a face față noilor situații.

În esență pandemia ne-a învățat să ne ajutăm poate mai mult unii pe alții, să “strângem” rândurile cu cei dragi nouă, familie și prieteni, să vedem dincolo de material, să descoperim spiritualitatea, poate. De ce nu, să ne apropiem de Dumnezeu!

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed