Electromontaj preia 82,68% din acţiunile Electrotehnica Echipamente Electrice, cel mai vechi producător român de echipamente electrice, transformatoare şi bobine

”Pe 27 iulie 2022, Electromontaj, de pe piaţa construcţiilor energetice din România, cu proiecte în întreaga lume, a încheiat tranzacţia de preluare a pachetului majoritar (82,68% din acţiunile companiei) al Electrotehnica Echipamente Electrice SA, cel mai vechi producător român de echipamente electrice, transformatoare şi bobine”, anunţă compania.

Electrotehnica proiectează şi produce echipamente pentru diferite aplicaţii tehnologice, în mare parte de înaltă complexitate, care asigură conversia energiei electrice prin modificarea parametrilor sursei de alimentare sau transformarea ei într-o altă formă de energie. Electrotehnica este unul dintre principalii producători români de echipamente electrice, transformatoare şi bobine, cu o experienţă de aproape 100 de ani în domeniu.

Electrotehnica se alătură grupului Electromontaj, completând astfel gama de servicii şi produse din sistemul energetic pe care grupul o poate pune la dispoziţie clienţilor.

Electromontaj are în componenţă Emfor Montaj, companie specializată în construcţia de fundaţii pentru linii electrice şi construcţii civilie, Iproeb SA Bistriţa, unul dintre cei mai importanţi producători naţionali de cabluri şi conductori electrici precum şi unităţi de producţie proprii, o fabrică de stâlpi metalici, o fabrică de cleme şi armături electrice şi o staţie de testări pentru stâlpi electrici,  una dintre cele mai mari din lume.

”Grupul Electromontaj se îndreaptă către finalizarea integrării pe orizontală a întregului lanţ de construcţii enrgetice, putând produce ”in house” toate componentele structurilor energetice, cu excepţia transformatoarelor”, precizează compania.

Grupul Electromontaj a înregistrat la finalul anului 2021 la nivel consolidat o valoare a activului net (capitaluri proprii) de 471 milioane lei, o cifră de afaceri de 472 milioane lei şi un profit net de 25,5 milioane lei.

Electromontaj este o companie tehnologică, înfiinţată în 1949, cu sediul în România, cu proiecte în întreaga lume, lider pe piaţa construcţiilor energetice din România. Electromontaj proiecteaza, construieşte, transformă şi menţine infrastructura pentru distribuţia inteligentă a energiei electrice şi este o companie cu capital privat 100% autohton.

Din Grupul Electromontaj mai fac parte companiile Emfor si Iproeb.

Activitatea de producţie internă este organizată în puncte de lucru răspândite pe tot cuprinsul ţării şi precum şi în unităţi de producţie proprii în Bucureşti (Fabrica de Stâlpi Zincaţi) şi în Câmpina (fabrica de Cleme şi Armături), şi o Staţie de Testări pentru Stâlpi Electrici,  una dintre cele mai mari din lume.

Grupul Electromontaj are peste 1.500 de angajaţi.

Printre cei mai importanţi parteneri ai Electromontaj sunt: Transelectrica, E-Distribuţie, Siemens Energy, General Electric, CNAIR, Electrica, Hidroelectrica, Alro Slatina, Delgaz Grid, Alstom Grid Gmbh, Retrasib, Energobit, Energotech, Electromontaj Cluj, Romelectro, UMB, TenneT TSO B.V – Olanda, (ESO) EAD – Bulgaria, GE Renewable Energy – Germania, EAC – Cipru, IPTO – Grecia, MEPIU – Rep. Moldova, NEPCO – Iordania, TRANSCO – Abu Dhabi, ADWEA Abu Dhabi, EDCL -Rwanda, TANESCO – Tanzania.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri