Elena Merișoreanu despre pensia sa: ”Ne-ar bate Dumnezeu să ne plângem. Nu plouă dar picură!”

Artistă inconfundabilă de muzică populară, Elena Merișoreanu a intrat în tagma pensionarilor. Asta deși, după patru decenii de ”horit”, artista (77 ani) continuă să dea curs la spectactacole folclorice ori evenimente private.

Cât despre pensia artistei care a debutat și cântat decenii în Ansamblul artistic ”Ciocârlia” al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), este una de care cântăreața se declară, fața de multe alte colege din breasla muzicală folclorică, mulțumită.

Ne-ar bate Dumnezeu să ne plângem! Am o pensie zic eu bună față de alții, cu 1500 lei, care poate nu au ce pune pe masă de sărbători. Când mă mai duc pe la biserică și mă întâlnesc cu foarte mulți oameni care au muncit timp de zeci de ani și au o pensie foarte, foarte mică, asta chiar mă întristează”, spune artista septuagenară care a devenit străbunică anul trecut.

Elena Merișoreanu despre pensia sa! ”Știți cum e vorba aia, nu plouă dar picură. Punem deoparte cât de cât, nu foarte mult, că ne place să trăim și bine. Mai am și nepoți mici, la cei mari nu mai au nevoie, că au serviciul lor, salariul lor, nu mai au ei nevoie, fetele nici atât, sunt la casa lor, așa că mulțumim lui Dumnezeu pentru ce avem. Pensia mea este de aproape 5.000 de lei”, adaugă solista despre subiectul atât de discutat în branșa sa, al pensiilor artiștilor, ce a atras multe discuții și speculații.

”Am muncit pentru pensia aceasta 38 de ani, am stat la un ansamblu unde am îndurat multe”, spune Elena Merișoreanu care, totuși, asortează cu mândrie la portul popular, distincțiile date de MAI.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed