x


 • EUR
  4.7559
  USD
  4.1941
 • 0° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  0 km/h
  Umiditate

  0%
  Presiune

  0 hPa
string(8) "internet"

Elon Musk, criză de FURIE pe Twitter

Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită. Probabil așa am putea caracteriza scandalul internațional care s-a declanșat după ce Elon Musk a mers personal în Thailanda cu mini-submarinul pe care l-a construit în weekend pentru salvarea copiilor blocați în peșteră și a antrenorului acestora.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 11.07.2018, 16:18

Elon Musk s-a implicat după ce un fan din Africa, l-a rugat pe Twitter să facă acest lucru. În primă instanță a trimis o echipă de opt ingineri SpaceX și The Boring Company în Thailanda. Apoi, coordonat de un expert britanic în scufundări – Richard Stanton, care a condus echipa de scafandri, a construit în weekend un mini-submarin din părți de rachetă Falcon, pe care SpaceX o produce. Apoi a zburat personal în Thailanda, unde s-a întâlnit cu premierul, a vizitat peștera în care erau blocați copiii și a donat dispozitivul statului thailandez, pentru a putea fi folosit în alte situații.

 

estul lui de a se implica a fost lăudat de mulți fani ai miliardarului cu IQ de geniu și statut de vedetă, primul om care a reușit să creeze o rachetă refolosibilă și care are planuri de a coloniza planeta Marte. Însă au fost multe voci care i-au criticat inițiativa, fiind de părere că în spatele gestului stă nevoia de atenție, narcisismul și dorința de publicitate gratuită, mai ales că Tesla traversează o perioadă critică, presărată cu probleme de producție.

 

Scandalul a început însă la sfârșitul operațiunilor de salvare, care s-au încheiat ieri. Narongsak Osotthanakorn, fost guvernator al provinciei în care se află peștera, și coordonatorul întregii echipe de salvatori, i-a mulțumit lui Musk pentru mini-submarin, însă a spus că acesta nu ar fi putut fi folosit.

 

„Echipamentul pe care l-au adus nu este practic pentru misiunea noastră. Chiar dacă echipamentul este sofisticat din punct de vedere tehnologic, nu se  potrivește cu misiunea noastră din peșteră”, a spus Osotthanakorn.

 

SURSA: digi24