AcasăEconomieENGIE Romania va avea un nou CEO, de la 1 iunie /...

ENGIE Romania va avea un nou CEO, de la 1 iunie / Nicolas Richard, în prezent director general adjunct ENGIE Romania şi CEO ENGIE Servicii şi ENGIE Building Solutions, va prelua funcţia de la Eric Stab

ENGIE anunţă că Eric Stab îşi va păstra funcţia de Preşedinte al Consiliului de Administraţie al ENGIE Romania şi va superviza, în continuare, activităţile de Reţele şi Infrastructură ale Grupului ENGIE în Europa.

”Eric Stab a ocupat timp de 13 ani funcţia de Preşedinte & CEO al ENGIE Romania. De asemenea, el a coordonat activitatea ENGIE în Europa de Est (România, Polonia, Slovacia, Republica Cehă) şi a prezidat, pe durata a două mandate, Consiliul Investitorilor Străini, a fost vicepreşedinte al Confederaţiei Patronale Concordia şi a prezidat Comitetul Român al Consilierilor de Comerţ Exterior al Franţei şi Federaţia Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi din Energie”, anunţă, luni, compania, într-un comunicat de presă.

Potrivit documentului citat, începând cu 1 iunie 2023, Grupul ENGIE îl numeşte pe Nicolas Richard, în prezent Director General Adjunct ENGIE Romania şi CEO ENGIE Servicii şi ENGIE Building Solutions, în funcţia de CEO al ENGIE Romania.

”Nicolas Richard şi-a început cariera în cadrul Grupului ENGIE, în anul 2000, unde a dobândit o experienţă vastă în activităţile principale ale Grupului (Distribuţie, Furnizare, Managementul Energiei, Soluţii Energetice), cu precădere în operaţiunile care au implicat managementul clienţilor casnici şi corporate. S-a alăturat, în 2003, Direcţiei Internaţionale a Gaz de France (precursorul ENGIE) şi a fost implicat în procesul de privatizare a companiei Distrigaz Sud (astăzi ENGIE Romania)”, precizează compania.

 Nicolas Richard şi-a continuat cariera coordonând activitatea de vânzare de gaze naturale către clienţii business strategici din mai multe ţări ale grupului, cum ar fi Italia, Ungaria şi Austria. Ulterior, şi-a completat experienţa profesională ca responsabil cu activitatea de achiziţie de energie pentru portofoliul de clienţi din România.

”S-a reîntors în Franţa pentru a conduce o filială de servicii a Grupului ENGIE axată pe dezvoltarea serviciilor energetice şi a soluţiilor verzi pentru clienţii corporate şi municipalităţi. A revenit în România la sfârşitul anului 2016, fiindu-i încredinţată activitatea de marketing şi de vânzări, iar din 2021 a devenit Director General Adjunct ENGIE Romania”, a mai precizat ENGIE.

”A fost un privilegiu pentru mine să fac parte din echipa ENGIE Romania şi voi rămâne ataşat de tot ce am reuşit să realizăm împreună în cei 13 ani de mandat. Le adresez mulţumiri colegilor mei pentru profesionalismul lor, acţionarilor pentru că au susţinut dezvoltarea companiei, instituţiilor partenere, furnizorilor şi clienţilor pentru încrederea acordată, ONG-urilor partenere alături de care am dezvoltat proiecte pentru comunităţile unde suntem prezenţi”, a declarat Eric Stab. 

”Este o onoare şi o mare responsabilitate să preiau funcţia de CEO al ENGIE Romania. Priorităţile pe care mi le propun sunt de a continua strategia de decarbonizare a propriilor activităţi, precum şi de a veni în sprijinul clienţilor cu soluţii care să îi susţină în acest demers, de a dezvolta portofoliul de active regenerabile şi de a asigura tranziţia reţelelor noastre pentru a distribui gaze cu emisii reduse de CO2”, a declarat Nicolas Richard.

Grupul de companii ENGIE Romania activează în următoarele domenii de activitate: distribuţie şi furnizare de gaze naturale, producţie din surse regenerabile şi furnizare de energie electrică, precum şi soluţii verzi şi servicii tehnice pentru instalaţii de gaze naturale şi centrale termice.

ENGIE Romania şi filialele sale deservesc un portofoliu de 2 milioane de clienţi, operează o reţea de distribuţie de circa 22.600 km, deţin o capacitate de producţie din surse verzi de 121 MW şi au 4.200 de angajaţi. Grupul ENGIE Romania a realizat investiţii în valoare de 6.100 milioane de lei din 2005 până la 31 decembrie 2022.

 

 

 

Ultimele Articole