Epidemia mondială de uitare a făcut 300.000 de victime în România. Eşti printre ei?

Alzheimer este o boală neurodegenerativă din familia demenţelor care afectează zone ale creierului care controlează memoria, capacitatea de judecată, limbajul, inteligenţa, comportamentul. În România sunt circa 300.000 de bolnavi de Alzheimer. În lume – aproximativ 36 de milioane de bolnavi diagnosticaţi, în 2011, estimează organizaţia Alzheimer’s Disease International (ADI).
În 2030 se preconizează că numărul bolnavilor va ajunge la 66 de milioane, susţine ADI. În acest moment nu există un tratament curativ pentru Alzheimer.

Dacă asistenţa medicală acordată bolnavilor de Alzheimer ar fi o ţară, aceasta ar fi a 18-a economie mondială, dacă ar fi o companie, aceasta ar genera venituri anuale de peste 414 miliarde de dolari, se arată într-un raport realizat de organizaţia Alzheimer’s Disease International (ADI), în septembrie 2010.

Eşti bolnav de diabet sau iei somnifere în exces? E foarte probabil să faci Alzheimer.

Bolnavii de diabet sunt de 2 ori mai expuşi riscului de a face Alzheimer, spun cercetătorii de la Academia Americană de Neurologie. Detalii, aici.

Persoanele care au nivelul de colesterol LDL („rău”) ridicat au risc mai mare să facă Alzheimer, susţine comunitatea ştiinţifică. Pentru detalii despre studiu, intră aici.

Stresul grăbeşte instalarea bolii Alzheimer , susţin cercetătorii. Amănunte, aici.

Abuzul de somnifere şi tranchilizante (benzodiazepinele) creşte riscul de Alzheimer. Detalii, aici.

Fibrilaţia atrială, una dintre cele mai întâlnite tulburări de ritm care apare la persoanele în vârstă, este asociată cu apariţia bolii Alzheimer, arată studiile. Intră aici pentru mai multe detalii.


Cum te ajută cannabisul, cafeaua sau alcoolul să încetineşti evoluţia bolii

Marijuana poate preveni instalarea bolii.
Tetrahydrocannabinol, cunoscut şi ca THC, principala substanţă psihoactivă din frunza de cannabis poate preveni apariţia bolii Alzheimer şi încetini evoluţia ei, arată cercetătorii de la Scripps Research Institute.
THC blochează formarea plăcii cerebrale de amiloid, care acoperă creierul bolnavilor de Alzheimer.

Şi vitamina C poate bloca dezvoltarea plăcii senile, susţin cercetătorii. Detalii, aici.

Viagra şi alte medicamente indicate pentru tratamentul disfuncţiei erectile pot încetini evoluţia bolii Alzheimer. Informaţii, aici.

Consumul moderat de alcool (o doză pe zi pentru femei şi maximum 2 pentru bărbaţi) este asociat cu scăderea riscului de Alzheimer. Orice depăşeşte acest prag creşte semnificativ riscul instalării bolilor neurodegenerative, inclusiv Alzheimer. Informaţii, aici.

Consumul de cafea cofeinizată este asociat cu scăderea riscului de Alzheimer. Nu e valabil şi pentru cafeaua decofeinizată sau pentru alte băuturi cofeinizate.  4-5 ceşti de cafea pe zi asigură efectul mai sus invocat, dar dacă şi numai dacă ai început să consumi cafea de la 30 de ani. Mai multe detalii, aici.

Consumul de scorţişoară previne apariţia Alzheimerului, spun cercetătorii. Amănunte, aici.

Polifenolii din struguri scad riscul de a face Alzheimer şi încetinesc evoluţia bolii (dacă s-a instalat). Mai multe informaţii, aici.

O dietă în care predomină alimentele cu index glicemic scăzut şi uleiul de peşte şi care este săracă în grăsimi saturate scade riscul de Alzheimer şi încetineşte evoluţia bolii, dacă dieta este asumată la depistarea bolii. Intră aici şi aici pentru amănunte.

Complexul de vitamine B, administrat pe cale injectabilă, scade riscul de Alzheimer şi încetineşte evoluţia bolii, dacă ea s-a instalat.  Amănunte, aici.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed