x


 • EUR
  4.7559
  USD
  4.1941
 • 0° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  0 km/h
  Umiditate

  0%
  Presiune

  0 hPa
string(8) "companii"

Evaziune fiscală uriașă la GUCCI. Trebuie să dea bani statului italian

Kering SA, compania franceză care deține, printre altele, și casa de modă Gucci, are o datorie uriașă față de statul italian, conform concluziei unui audit al guvernului de la Roma, relatează Bloomberg.

Author: Mihai Voican | Sursa: DC BUSINESS | Publicat: 27.01.2019, 9:06

Kering, care este deținută de familia franceză Pinault, este acuzată de o evaziune fiscală de 2,5 miliarde de euro din impozite. Aceasta fiind cea mai mare evaziune a unei companii franceze.

 

Autoritățile italiene au deschis o anchetă privind impozitele pe care ar fi trebuit să le plătească proprietarului Gucci în 2017, concentrându-se asupra unei filiale elvețiene a companiei din Paris. În opinia analiștilor de la Citi, Kering ar putea ajunge la o înțelegere contra unei sume cuprinsă între 1,3 miliarde la 2 miliarde de euro.

 

În timp ce datoria este estimată la suma mai sus menționată, compania ar putea să trebuiască să facă față și altor amenzi, a declarat , John Guy, analist la Mainfirst Bank.

 

Raportul auditorului va fi revizuit de agenția italiană de venituri, care va trage apoi o concluzie finală, conform declarației.

 

Articolul integral pe DC BUSINESS