x


  • EUR
    4.7607
    USD
    4.2327
string(8) "companii"

Evaziune fiscală uriașă la GUCCI. Trebuie să dea bani statului italian

Kering SA, compania franceză care deține, printre altele, și casa de modă Gucci, are o datorie uriașă față de statul italian, conform concluziei unui audit al guvernului de la Roma, relatează Bloomberg.

Author: Mihai Voican | Sursa: DC BUSINESS | Publicat: 27.01.2019, 9:06

Kering, care este deținută de familia franceză Pinault, este acuzată de o evaziune fiscală de 2,5 miliarde de euro din impozite. Aceasta fiind cea mai mare evaziune a unei companii franceze.

 

Autoritățile italiene au deschis o anchetă privind impozitele pe care ar fi trebuit să le plătească proprietarului Gucci în 2017, concentrându-se asupra unei filiale elvețiene a companiei din Paris. În opinia analiștilor de la Citi, Kering ar putea ajunge la o înțelegere contra unei sume cuprinsă între 1,3 miliarde la 2 miliarde de euro.

 

În timp ce datoria este estimată la suma mai sus menționată, compania ar putea să trebuiască să facă față și altor amenzi, a declarat , John Guy, analist la Mainfirst Bank.

 

Raportul auditorului va fi revizuit de agenția italiană de venituri, care va trage apoi o concluzie finală, conform declarației.

 

Articolul integral pe DC BUSINESS