EXCLUSIV! O propunere a Irinei Radu pentru CNA, primită pozitiv de reprezentantul Consiliului -Orsolya Borsos

Conferința Națională a Managerilor Culturali organizată de Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală are loc anul acesta în 7 și 8 decembrie, la Teatrul Național ”I.L.Caragiale” din București.

Cel mai important eveniment-dezbatere desfășurat de INCFC, Conferința Națională a Managerilor Culturali este organizată anual, încă din 2014, fiind un prilej de schimburi de bune practici pentru managerii din instituțiile publice de cultură, a antreprenorilor culturali din mediul independent din România, a experților în management cultural și a reprezentanților autorităților finanțatoare.

Despre ediția de anul acesta, moderată de Conf. Univ. Dr. Carmen Croitoru – Director General INCFC, puteți citi aici: Evenimente – Culturadata

Știrea zilei este un demers fără precedent în Audiovizual:

În cadrul dezbaterii ”Cultura și mass-media”, organizată în prima zi a evenimentului, un dialog eficient între Irina Radu – Media Advisor (în trecut, Președinte Director General al TVR și COO al Prima TV) și Orsolya Borsos – Membră a Consiliului Național al Audiovizualului este aproape de a nota o bornă interesantă atât pentru universul Culturii, cât și pentru cel al Audiovizualului.

Astfel, propunerea Irinei Radu ca printre mesajele de interes public difuzate de toate televiziunile românești, fără excepție, să se regăsească și recomandări privind importanța lecturii, a participării la concerte și spectacole, expoziții etc a fost bine primită în rândul participanților și chiar și de Orsolya Borsos. Reprezentanta CNA a confirmat că actualizarea periodică a Codului Audiovizualului ar permite chiar în perioada imediat următoare o astfel de campanie de informare și responsabilizare în România și a cerut sprijinul celor impactați de o astfel de inițiativă, pentru a formula textele propunerilor.

Dacă se va concretiza inițiativa propusă astăzi de Irina Radu, vom asista la o premieră în istoria mass-media: televiziunile românești ar transmite publicului telespectator recomandări privind beneficiile ancorării în spațiul cultural, atingând astfel fie și doar tangențial misiunea sa de a încerca să găsească echilibrul fin între decență și audiență.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri