EXPERIMENT: Câte matrapazlâcuri au loc într-o oră la o sală de păcănele

Luni s-au redeschis la București teatrele, cinematografele, barurile și cafenelele, restaurantele și sălile de jocuri de noroc. Nerespectarea regulilor anti-Covid este numai vârful aisberg-ului. Jocurile de noroc creează dependență, un fenomen social masiv în România.

Sunt măsuri de relaxare parțială decise de autorități, care le justifică prin împuținarea cazurilor în oraș . După șase zile consecutive de scădere a ratei de incidență sub 3 cazuri/zi la 1000 de locuitori, toate aceste spații s-au redeschis la interior, în limita a 30% din capacitate și cu respectarea măsurilor de distanțare fizică.

 

Se impun noi restricții? Lucian Bode a spus ce se va întâmpla

 

 

„Recomandăm cetăţenilor municipiului Bucureşti prudenţă. Şi autorităţile sunt prudente şi, pe de o parte, acesta este motivul pentru care am hotărât ca aceste măsuri să fie relaxate începând cu data de luni. Pe de altă parte, am considerat ca toţi operatorii economici să aibă timpul necesar să amenajeze sălile dedicate activităţii pe care o desfăşoară, în conformitate cu prevederile legale. În mod categoric, vom fi intransigenţi. Anterior şedinţei extraordinare a Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă am avut o întâlnire cu şefii Poliţei, Jandarmeriei şi IGSU de pe raza Municipiului Bucureşti. Am hotărât intensificarea controalelor pentru a verifica modul în care sunt respectate normele în vigoare”, a transmis vineri prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu.

Europa Liberă a verificat, timp de o oră, cât sunt de respectate regulile în vigoare, într-o sală de jocuri de cartier, așa-numitele păcănele.

 

Un ”tsunami” ar putea lovi România. Un medic a spus cum ar putea evolua pandemia

 

 

Ce riscuri provoacă deschiderea sălilor de jocuri

Sala are 16 locuri: câte un scaun înalt de mușama roasă pentru fiecare aparat. Sunt opt pe fiecare parte, iar spațiul comun, culoarul, are sub 2 metri lățime și e îmbrăcat fălos în mochetă roșie. În pandemie au fost comandate panouri de separare din plexiglass, un fel de viziere-gigant pentru aparate. Pe niciun loc nu e vreun marcaj cum că oamenii nu ar trebui să se așeze. Regula un loc da, unul nu e inexistentă aici. Întreb ce e cu un carton pus pe un scaun. E aparatul defect, mi se răspunde, cu adăugirea că mă pot așeza oriunde e liber și poftesc.

 

Articolul integral pe EUROPA LIBERĂ

 

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed