Explozie lângă un cămin de bătrâni din Giugiu. Zeci de oameni au fost evacuați de pompieri

Zeci de oameni cazați la un cămin de bătrâni, dar și personalul unității, au fost evacuați, sâmbătă dimineață, după ce o casă aflată în apropierea imobilului unde vârsticii locuiau a luat foc.

Incendiul a izbucnit sâmbătă dimineaţă, într-o casă situată pe strada Ramadan din municipiul Giurgiu. O femeie în vârstă de 91 de ani a avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind transportată la spital.

„Incendiul se manifesta violent, cu degajări de fum, iar casa se afla în imediata apropiere a unui cămin pentru persoane vârstnice, situat pe şoseaua Sloboziei. Fumul a pătruns şi în clădirea respectivă, fiind necesară evacuarea a 28 de persoane care erau cazate în cămin şi a personalului de serviciu, ca măsură de protecţie.

Acestea se aflau la parter şi la etajul 1 şi au fost evacuate de pompieri în curtea căminului. Imediat, s-au aerisit toate încăperile afectate de fum, la etaj, iar 27 de persoane au fost conduse în sălile amenajate la parterul clădirii. O femeie, în vârstă de 91 de ani, cu probleme medicale deja existente, a fost preluată de un echipaj SMURD şi transportată la spital”, informează ISU Giurgiu, citat de news.ro.

Flăcările s-au extins imediat

În timp ce evacuau bătrânii, pompierii au intervenit şi pentru stingerea incendiului la locuinţa din apropierea căminului, incendiu care s-a extins pe o suprafaţă de aproximativ 250 de metri pătraţi.

Atunci când incendiul a început, proprietarii locuinţei s-au autoevacuat şi nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Focul a distrus ferestre, uşi, mobilier, electronice şi electrocasnice, o tonă de lemne de foc, articole textile, iar pereţii casei s-au degradat în proporţie de aproximativ 65%.

La căminul pentru persoane vârstnice, s-au deteriorat o fereastră PVC, izolaţia exterioară a clădirii pe o suprafaţă de aproximativ 25 de metri pătraţi şi un aparat de aer condiţionat.

Alte două proprietăţi au fost afectate de acest incendiu. Astfel, la o altă locuinţă vecină au ars două ferestre PVC şi s-a deteriorat tencuiala casei pe o suprafaţă de circa 30 mp.

Cel mai probabil incendiul s-a produs din cauza coşului de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile din apropiere, precizează ISU Giurgiu.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri