Cum prepari acasă vin fiert. Greșeala care poate strica totul

Cum prepari acasă vin fiert. Greșeala care poate strica totul. Vinul fiert este extrem de apreciat în perioada iernii. Tot atunci îl găsim și în diferite baruri sau restaurante.

Vinul fiert însă poate fi preparat simplu și acasă și poate fi chiar mai delicios. Important este însă să alegem un vin de casă pentru a ne bucura de un gust bun.

Cum prepari acasă vin fiert. Greșeala care poate strica totul

Dacă nu ai de unde să iei vin de casă însă, poți încerca și cu cel roșu din comerț.

Ingredientele pentru vinul fiert sunt următoarele:

  • 1 litru vin roșu
  • câteva felii de portocală
  • 1 baton de scorțișoară
  • 2-3 steluțe anason
  • 5-6 boabe piper
  • 4-6 linguri de zahăr
  • 3-4 boabe de cardamon

Cum prepari acasă vin fiert. Greșeala care poate strica totul

În ceea ce privește modul de preparare, toate ingredientele se adaugă într-un vas destul de încăpător. Se lasă la foc mic aproximativ 15-20 minute, iar din când în când se amestecă ușor.

Vinul trebuie încălzit cu toate condimentele pentru a primi o aromă specifică.

O greșeală pe care multe persoane o fac este să fiarbă vinul. Deși este de înțeles, având în vedere că vom bea ”vin fiert”, în realitate, vinul nu trebuie decât încălzit foarte tare cu toate ingredientele.

Dacă alegi să îl fierbi, vei vedea că acesta are un gust respingător, amar.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed