Expoziție inedită cu lucruri donate de Margareta Pâslaru, solista care a inventat muzica ușoară românească

Personalitate emblematică a lumii artistice, solista (77 ani) a intrat în cel de-al șaselea deceniu al carierei sale.

Publicul va putea vedea la Muzeul Municipiului București afișe, premii, discuri, medalii, lucrări de pictură, două busturi (unul realizat de marele sculptor Cornel Medrea, ce o suprinde pe artistă în tinerețe, iar un altul realizat de bunicul Margaretei, renumitul sculptor Ion Dimitriu-Bârlad, care a studiat la Academia Julian de la Paris), până la propriile creații vestimentare, purtate de artistă în timpul concertelor cât și în aparițiile televizate. Toate acestea au fost donate de artistă Muzeului Municipiului București.

Expoziția va fi inaugurată vinerea viitoare. Proiectul continuă seria de evenimente dedicate bogatei activități a Margaretei Pâslaru, ultimul având loc în anul 2015, an în care MMB a organizat expoziția „Margareta Pâslaru – Lasă-mi, toamnă, pomii verzi/ Uite, ochii mei ţi-i dau”.

Margareta Pâslaru este artista care a revoluţionat muzica uşoară românească şi care, în cei 63 de ani de carieră artistică neîntreruptă pe diferite planuri, a cucerit publicul nu doar prin vocea sa, ci şi prin multitudinea de valenţe ale talentului său.

Alexandra Stan a fost eliminate de la Suvivor. Solista a ascuns mari probleme de sănătate din naștere

Cântăreaţă de muzică uşoară şi populară, compozitoare şi textieră, actriţă de teatru şi film, Margareta Pâslaru s-a născut la 9 iulie 1943, în Bucureşti. Şi-a făcut debutul, elevă fiind, în muzica uşoară, în 1958, la un eveniment care a avut loc la Casa de Cultură Griviţa Roşie.

”Fiecare exponat are o istorie care oglindește epoca. Varietatea abordată privind genuri muzicale interpretate în stil „pâslăresc”, ritmuri sonore pe disc – de la rumba lentă, vals, foxtrot, tangou, cha-cha, mambo, sirtaki, până la twist, limbo, slow-rock, reggae, blues, shake – se află printre donații. Longevitatea creatoare include pasiune, inspirație, vocație, cizelarea lucrului, izbândă și suferință. Crescând într-o familie de artiști, am donat și lucrări în ulei datând din 1886 până în 1948. Cât privește recunoașterea faptelor, premiile poartă diamantele trudei, aurul respectului, platina valorii”, a mărturisit  Margareta Pâslaru.

La ediţia din 1969 a Festivalului Internaţional ”Cerbul de Aur” artista face un salt de la statutul de concurent la cel de vedetă în recital, practic momentul în care a cunoscut consacrarea.

Adriana Trandafir a ajuns la spital după căzătura din platoul de la ”Te cunosc de undeva”!

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed