AcasăGeneralFAKE NEWS cu o declarație a lui Raed Arafat! Este acuzată televiziunea...

FAKE NEWS cu o declarație a lui Raed Arafat! Este acuzată televiziunea DIGI24

Seful DSU, Raed Arafat, este tinta unui fake news care vizeaza slujba de Paste. Stirea falsa, care a fost rostogolita pe retelele de socializare din Romania, se referea la devansarea Slujbei de Paste sau chiar reprogramarea acesteia. Pentru credibilitatea, sursa era o televiziune de stiri.

 

DEMISIE în Ministerul Sănătății. A plecat fără să ofere o explicație

 

 

“‼️Atentie FAKE NEWS‼️
Ca urmare a unor informatii false aparute atat in presa scrisa cat si pe anumite pagini ale unor persoane de pe anumite retele de socializare in care este prezentata o “declaratie” ca fiind atribuita sefului DSU, dr. Raed Arafat, pentru corecta informare a opiniei publice facem urmatoarea precizare:

“‼️FAKE NEWS distribuit: “Slujba de Paste se poate devansa pana la ora 22:00 sau reprograma pentru a doua zi” Raed Arafat

 

 

Cum vezi viitorul copilului tău? Aplică acum pentru o bursă de antreprenoriat prin VERTIK Junior

 

Dat fiind caracterul vadit tendentios al informatiilor aflate in spatele acestei “declaratii” ce au ca scop sporirea si accentuarea starii de tensiune, de revolta, in randul populatiei, fiind in contextul apropierii sfintelor sarbatori pascale, aceasta informatie de tip FAKE NEWS, a adoptat o noua strategie de raspandire mai rapida a mesajului”, scrie DSU pe Facebook.

“”Declaratia”, pentru a putea atinge nivelul de credibilitate scontat, se continua cu stipularea unei surse credibile, respectiv DIGI24, ceea ce a condus inevitabil la propagarea masiva a stirii pe diverse canale media.

Diseminarea informatiilor false, din surse nesigure, au scopul de a creste gradul de neincredere a populatiei in autoritatile implicate direct in gestionarea situatiei generate de coronavirusul SARS-CoV-2 si a masurilor luate in vederea scaderii numarului de infectari, pe plan national.

 

Din acest motiv, dorim sa informam cetatenii sa fie atenti la sursele de informare pe care le aleg sau pe care le considera credibile”, mai transmite DSU.

 

 

 

Ultimele Articole