AcasăActualitateFără restricții de vârstă la vaccinul AstraZeneca în România. Cine se poate...

Fără restricții de vârstă la vaccinul AstraZeneca în România. Cine se poate vaccina

„În urma recomandărilor Grupului Științific și Medical din cadrul Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, a Ministerului Sănătății și a Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), s-a luat decizia renunțării la limita de vârstă pentru administrarea vaccinului produs de compania AstraZeneca.

 

 

 

Regulile privind ieșitul din casă se înăspresc. Guvernul pregătește noi restricții

 

 

 

Măsura vine ca urmare a apariției noilor date științifice, a experienței și deciziilor altor state europene, precum și a recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) pentru prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV-2, sens în care vaccinul AstraZeneca poate fi administrat adulților cu vârsta peste 18 ani, conform rezumatului caracteristicilor produsului.

 

 

 

Anunțul pe care îl așteaptă toți românii. Când vom reveni la normalitatea de dinaintea pandemiei

 

 

 

Vaccinul determină sistemul imunitar al organismului să producă anticorpi și globule albe specializate care acționează împotriva virusului, oferind astfel protecție împotriva COVID-19. Pentru imunizare, se administrează două doze de vaccin, după un interval cuprins între 4-12 săptămâni de la prima doză”, arată CNCAV într-un comunicat.

 

 

Ultimele Articole