Fenomenul Zurli, teatrul privat românesc ce a făcut 1 milion de euro din spectacole, online și merchandising

0

Nu există copil din România care să nu fi auzit de Gașca Zurli, trupa de teatru muzical devenită fenomen național.

Dincolo de popularitatea sa demonstrată în peste 100 de spectacole, zeci de mii de bilete vândute anual și un puternic impact în mediul online, gașca ce a depășit orice teatru din țară dedicat celor mici este o afacere creată de la zero din emoții, teatru, cântec și jocuri interactive.

O afacere prospera, cu un profit anual înainte de criza sanitară de sute de mii de dolari, inventată de Mirelei Retegan, owner și personaj în celebra gașcă sub titulatura de ”Tanti prezentatoarea”, așa cum o știu copiii.                                                                          Din punct de vedere economic, Zurli este o afacere ramificată, cu circa 20 angajați și care a avut în cea mai bună perioadă o cifră de afaceri anuală de 8 milioane de lei din spectacole, vizualizări online (de ordinul sutelor de milioane) și merchandising  artistic(păpuși, CD-uri, accesorii pentru petreceri, toate personalizate).

Fenomenul Zurli, teatrul privat românesc ce a făcut 1 milion de euro din spectacole, online și merchandising

Uimire la Hollywood! Globurile de Aur 2022 au fost decernate fără gală și covor roșu. Lista premianților!

Fenomenul Zurli, teatrul privat românesc ce a făcut 1 milion de euro din spectacole, online și merchandising

Conform raportărilor financiare, în ultimii 5 ani,  cifra de afaceri a Găștii Zurli-cel mai de succes proiect pentru copii- a sărit de 5 milioane de euro, profitul fiind aproape de 1 milion de euro.

”În 2006 mi-am dat seama că trebuie să fac altceva și am început să fac petreceri pentru copii. Nu mi-am dorit să fiu animator într-o petrecere pentru copii, ci mi-am dorit să transform petrecerile pentru copii în niște evenimente. Asta făcea diferența între firmele care închiriau personaje și afacerea mea. Am început, de fapt, să vând emoții”, povestește Mirela Retegan care are în spate o lungă carieră de jurnalist, realizator de radio programe și manager artistic. Acționară majoritară a Găștii Zurli este Mirela Retegan, cu 90% din firmă, asociată cu actrița și animatoarea Vermonica Violeta Căliman (cea care interpretează personajul de Fetița Zurli).

Vlad Dobrescu cântă rap cu burta plină! Hip-hop-erul are o afacere cu supă