Finanţele vor să atragă în august din piaţă 4,6 miliarde de lei

Ministerul Finanţelor a programat pentru august şapte licitaţii de titluri de stat, din care două sunt pentru vânzarea de obligaţiuni, respectiv titluri cu scadenţa mai îndelungat. Celelalte cinci sunt pentru vânzarea de certificate de trezorerie, cu maturitate de până la un an.

Suma pe care Trezoreria ar vrea să o atragă este de 4,6 miliarde de lei. Tot cam atât a vrut să împrumute şi în iulie, dar socoteala din târg nu s-a potrivit cu cea de acasă: a strâns doar 1,38 de miliarde pentru că nu a acceptat oferte cu randamente mai mari de 7%, cu excepţia unei singure licitaţii, organizate pentru vânzarea de obligaţiuni pe 10 ani, când a fost de acord să plătească 7,1% pe an.

Prima licitaţie de luna viitoare va avea loc pe 2 august, iar suma vizată este de 800 de milioane de lei. Finanţele au împrumutat de la bănci în acest an, prin vânzarea de titluri de stat, 22,14 miliarde de lei. Miercuri au vândut certificate de trezorerie în euro cu scadenţa la un an, de 1,2 miliarde de euro, de trei ori mai mult decât valoarea programată, la o dobândă de 4,9% pe an.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed