Firea: „Mă așteptam să pierd, dar nu la o diferență atât de mare”

Alegeri locale 2024

Gabriela Firea a declarat că se aștepta să piardă alegerile pentru Primăria Capitalei, însă nu la o diferență atât de mare față de Nicușor Dan.

Ea a spus că a avut parte de o campanie electorală mult prea scurtă și nu va învinovăți pe altcineva pentru rezultatul obținut. 

„161.761 de bucureșteni m-au votat duminică și le mulțumesc din tot sufletul pentru că au crezut în mine, în echipa mea și în soluțiile propuse de noi. Sunt convinsă că m-au votat cu mintea, inima, credința și empatia lor,” a scris Firea pe Facebook, subliniind că a fost o campanie prea scurtă pentru a reaminti realizările sale ca primar general și pentru a explica planurile de viitor.

Aceasta a precizat că a reacționat întotdeauna cu modestie și demnitate, indiferent de rezultat, și că nu va da vina pe alții.

„De aceea, nu mă voi apăra învinovăţind pe altcineva. Îmi fac doar mie reproşuri din care, cu siguranţă, am să învăţ pentru viitor. Şi, a propos de viitor, din păcate observ că sunt anumiţi analişti mai preocupaţi de „cariera mea politică” decât de viaţa oamenilor, de cum vor trăi ei de-acum înainte în Bucureşti : mai bine, la fel sau mai puţin bine. Un parcurs politic al cuiva este un fir de nisip comparativ cu existenţa oamenilor. Soarta lor ar trebui să ne preocupe pe toţi. Răspunsul meu negativ, la 1 noaptea, după 16 ore de şedinţă, într-un moment de criză pentru partid şi pentru coaliţie ar fi însemnat egoism şi că mă gândesc doar la imaginea mea care ar fi suferit dacă pierdeam. Nu sunt un astfel de om. Am fost şi voi fi un coleg devotat, loial, cu dorinţa de a face bine oamenilor, chiar cu sacrificii personale. Am dovedit-o, în timp, de multe ori. Mă aşteptam să pierd, din cauza candidaţilor numeroşi din centru-stânga bazinului politic, dar nu la o diferenţă atât de mare. Vom analiza cu toţii care au fost cauzele, în afară de campania dură, intensă, fără precedent, dusă împotriva mea de un an de zile (când aveam 10 puncte peste actualul primar general) şi aglomerarea culoarului politic. Vor mai fi examene politice anul acesta şi trebuie să ne pregătim mai bine”, a completat Gabriela Firea.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed