Firea, mai nervoasă ca niciodată după descoperirea lui Cîțu: E penal! El ne-a îngropat în datorii

0
18
Firea, mai nervoasă ca niciodată după descoperirea lui Cîțu: E penal! El ne-a îngropat în datorii

Potrivit unui document de pe site-ul Guvernului, Laurențiu Baranga este propus spre numire sub semnătura ministrului Finanțelor, Florin Cîțu și cu certificarea faptului că este licențiat și are „o înaltă reputație profesională”.

„E penal! Domnul Câtzu, cel care ne-a ingropat in datorii, mai gireazā si fapte penale! Sā vedem cum mai ramane primul pe lista PNL Bucuresti la Senat! Cine mai voteazā un astfel de specimen? Cum mai corespunde criteriilor de integritate? Vedeti, Domnule Câtzu? Întotdeauna, cine sapā groapa altuia cade el în ea!”, a scris luni seară, pe Facebook, Gabriela Firea.

Control la primăria Capitalei

Suma totală pe care inspectorii din Ministerul Finanţelor au calculat-o, în urma controlului efectuat la Primăria Capitalei, ca fiind prejudiciu, este de aproximativ 200 de milioane de lei, în jur de 40 de milioane de euro, a scris, luni, pe Facebook, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu. 

El a menţionat că au fost descoperite mai multe nereguli şi că acţiunea de control va fi reluată. “Opinia mea personală este că la Primăria Municipiului Bucureşti banii destinaţi, şi este opinia mea personală, vom vedea ce vor spune şi controlul şi instanţele, dar banii destinaţi subvenţiei pentru energia termică, pentru transport au existat, au fost în buget, veniturile au venit, am suplimentat veniturile şi totuşi au ajuns în altă parte. Au ajuns pe baza unor contracte în alte destinaţii. Trebuie să aflăm unde au ajuns acei bani şi bineînţeles toţi cei responsabili vor răspunde pentru aceasta”, a declarat Florin Cîţu.

Primarul general în funcţie, Gabriela Firea, îl acuză pe ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, că a demarat un “control politic” la Primăria Capitalei în decembrie 2019, în urma căruia “nu a găsit absolut nimic”, ea precizând că afirmaţiile liberalului pe acest subiect ar fi, “realmente, de râs”. 

“Referitor la afirmaţiile de astăzi ale domnului ministru Cîţu nu pot să spun decât că e de râs, realmente, e de râs. Nu a găsit absolut nimic. A început un control politic în decembrie anul trecut. Au plecat inspectorii la Ministerul de Finanţe, aşa cum au venit şi s-au reîntors, spunând că dacă nu scriu ceva, orice, ei vor fi daţi afară şi sunt persoane în vârstă, mai au câţiva ani până la pensie şi le este foarte mare teamă. Prin urmare, s-au închis într-un birou, au tot cerut documente de la Direcţia noastră economică şi au scris. Repet, nimic flagrant, nimic ilegal, nimic care să însemne vreo greşeală a noastră, ci pur şi simplu au descris nişte fapte”, a precizat Firea.