Firea se revoltă: Domnule Cîțu, UNDE e viața “fantastică” promisă?

0
42

Senatorul Gabriela Firea susține că în ultimul an 126.000 de români au rămas fără loc de muncă. Este o creștere a șomajului de 25%, față de anul trecut, mai spune parlamentarul social democrat.

Senatorul PSD a analizat datele oferite de Institutul Național de Statistică și a tras concluzia că românii o duc din ce în ce mai greu.

„Întrebare pentru Dl. Cîțu: unde e viața “fantastică” promisă? Românii o duc din ce în ce mai greu! Peste 478.000 de români sunt șomeri în luna februarie 2021, anunță Institutul Național de Statistică, ceea ce reprezintă o rată de 5,7%, în formă ajustată sezonier. Numărul românilor aflați în șomaj în aceeași lună a anului trecut era de 352.000, potrivit INS (3,9%), ceea ce înseamnă că 126.000 de români au rămas fără un loc de muncă în ultimul an. Adică o creștere de 25%, față de anul trecut”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Senatorul Firea susține că este vorba despre un record al ultimilor ani.

„Dacă luăm în calcul faptul că în România sunt aproximativ 5,5 milioane angajați (potrivit Revisal), numărul șomerilor reprezintă aproape 10% din numărul angajaților, ceea ce este un record al ultimilor ani”, a precizat Gabriela Firea.