FMI: Creşterea potenţială a economiei româneşti pe termen mediu este de 3%

‘Pe termen mediu, potenţialul de creştere este de doar 3%. Aceasta este creşterea potenţială sustenabilă pe termen mediu pe care o poate avea economia României fără să genereze dezechilibre. În următorii 4-5 ani pe acolo se va situa creşterea economică a României. Estimarea Comisiei Europene este chiar mai mică. Provocarea pentru România este cum va reuşi să crească pe termen lung, nu în următorii 2-3 ani’, a spus Franks.

 

FMI estimează pentru România o creştere economică de 1,5% în 2011, 3,5-4 % în 2012 şi de 4 % în 2013.

 

Jeffrey Franks a spus că stabilizarea economiei româneşti este avansată – echilibrul fiscal s-a îmbunătăţit, cursul de schimb este stabil, ratele de dobândă au scăzut, sistemul bancar este stabil, iar dezechilibrele externe au fost diminuate.

 

Pe de altă parte, a spus oficialul FMI, pentru asigurarea unei creşteri economice mai ridicate, sustenabilă pe termen mediu şi lung, România trebuie să menţină stabilitatea macroeconomică, să majoreze cantitatea şi calitatea capitalului (investiţiilor) în economie, cantitatea şi calitatea muncii, să îmbunătăţească infrastructura fizică şi pe cea instituţională.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed