FMI: Respectarea strictă a acordului nu este suficientă pentru creşterea economică

“Aceste cifre sunt mici pentru că după o criză economiei îi trebuie o vreme să-şi revină, pe de-o parte din cauza condiţiilor dificile din prezent, iar pe de altă parte din alte motive: condiţiile meteo nefavorabile din 2012, absorbţie redusă a fondurilor europene, reforme structurale întârziate şi sub aşteptări”, a explicat de Vrijer cauzele contraperformanţelor economice din ultimul timp.

 

 

Revigorarea economiei nu este obstrucţionată de condiţiile din acordul cu FMI, opinează şeful misiunii la încheierea vizitei la Bucureşti. El adaugă că în ritmul actual rata de dezvoltare va ajunge la 3% prin 2016, cel mai probabil. “Dar nu este suficientă pentru România”, atrage atenţia de Vrijer.

 

 

“În plus în conjunctura actuală, fenomenul intrărilor masive de capital străin nu se va mai repeta, deci România trebuie să se bazeze pe forţele proprii”, consideră şeful misiunii FMI. Pentru o creştere mai dinamică a PIB, FMI recomandă urgentarea reformelor struturale şi atragerea fondurilor europene.

 

 

De Vrijer spune că realizările de până acum, un deficit al balanţei de plăţi sustenabil, buget echilibrat, inflaţie în scădere, sunt condiţii necesare dar nu şi suficiente pentru creştere economică.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed