Foișor de grădină: care este mai bun și pe care să-l cumpărați

Vremea bună a sosit și este timpul să începem să ne bucurăm de spațiile exterioare. Dacă terasa și grădina dvs. sunt pline de plante și flori, ați cumpărat deja un set de mese și scaune și ați instalat chiar și niște lumini LED, tot ce trebuie să faceți este să instalați un foișor pentru a oferi umbră.

Acest element, ideal dacă dispuneți de spațiu pe terasă, în grădină sau în curte, vă va ajuta să dați o notă specială spațiilor exterioare și vă va permite, de asemenea, să aveți un spațiu acoperit și umbrit pentru prânz sau cină, sau să creați o zonă de relaxare cu câteva canapele și o masă mică. Dacă nu știi ce foișor să cumperi, iată un ghid cu sfaturi și tot ce trebuie să știi pentru a cumpăra foișorul de care ai nevoie.

Unde amplasăm un foișor de grădină?

Această întrebare este esențială, deoarece va fi o parte importantă a deciziei de cumpărare. Trebuie să studiem spațiul disponibil, să vedem forma sau dimensiunea care ni se potrivește și, de asemenea, să ne asigurăm că este funcțional. Dacă este posibil, ar trebui să fie aproape de ieșirea din casă sau de bucătărie, dar departe de grătar, pentru a evita fumul deranjant. De asemenea, evitați să îl aveți în apropierea piscinei, pentru a nu exista probleme cu stropii.

Dimensiunea foișorului

Dimensiunea foișorului de gradina va fi determinată de spațiul disponibil și de utilizarea pe care dorim să o facem, în funcție de numărul de persoane pe care dorim să le așezăm la masa noastră. De asemenea, trebuie să țineți cont și de tipul de mobilier pe care îl veți pune sub foișor de grădină.

Alegeți materialul și tipul de foișor

Dacă ați văzut deja un catalog de foișoare, veți vedea că există o mulțime de opțiuni. De la foișoare din fier (ideale pentru că sunt grele și nu au de obicei probleme cu vântul, deși trebuie să le aplici un tratament anti-rugină și să le cureți cu apă și săpun), la foișoare din oțel epoxidic (previn coroziunea), sau aluminiu (este unul dintre cele mai populare materiale pentru realizarea foișoarelor pentru că nu ruginesc și trebuie doar să le speli cu apă și săpun neutru).

Nu ar trebui să uităm nici de foișoarele din lemn, care sunt perfecte pentru a da un aer mai natural și mai primitor zonelor dvs. exterioare. Cu toate acestea, trebuie să țineți cont de faptul că lemnul trebuie tratat pentru a-l conserva și a-l proteja de intemperii.

În plus, trebuie să știi că le ai independente, pentru a fi așezate în mod stabil și independent oriunde în grădină sau pe terasă, atașate (pentru a le instala pe peretele casei) sau pliabile, dacă nu ai prea mult spațiu și ai nevoie de ele doar în anumite momente.

Cum rămâne cu prelata pentru un foișor de grădină?

Majoritatea foișoarelor au de obicei prelate din polietilenă sau poliester. În funcție de material și de gramaj, acestea vor fi mai mult sau mai puțin impermeabile.

Poliesterul este cea mai recomandată pânză, deși este adevărat că este de obicei mai scumpă. Calitatea sa se măsoară în funcție de densitatea țesăturii și se exprimă în grame pe metru pătrat.  De la 160/180 gr/m², rezultatul este mai mult decât satisfăcător.

Polietilena, pe de altă parte, este un material de calitate inferioară și este adesea folosit pentru foișoare mai ieftine. Calitatea sa se măsoară, de asemenea, în grame pe metru pătrat și, evident, cu cât această valoare este mai mare, cu atât țesătura va fi mai rezistentă.

În ceea ce privește perdelele pentru foișor de grădină (dacă există), acestea sunt de obicei mai ușoare decât copertina, deoarece trebuie să fie mai ușoare pentru a le putea deplasa confortabil și, de asemenea, trebuie să lase să treacă lumina și aerul dacă trebuie să fie închise.

Pe lângă cumpărarea unui foișor de grădină, trebuie să vă gândiți nu numai la mobilier, ci și dacă veți pune textile, plase de țânțari, puncte de lumină, prize de curent și, bineînțeles, dacă doriți, de exemplu, plante împrejur.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri