Franţa a identificat cinci filiere implicate în scandalul cărnii de cal

Pe lângă filiera companiei Spanghero, de la care a pornit scandalul, „am identificat patru noi circuite, este posibil să existe şi altele”, a anunţat Hamon în cadrul unei conferinţe de presă în Parlamentul european de la Strasburg.

 

Acesta a precizat că serviciile sale nu dispun de niciun element pentru a suspecta companiile vizate de aceste noi patru circuite că şi-au înşelat intenţionat consumatorii. Acestea ar putea să fie şi ele „victime” ale furnizorilor de carne.


Două dintre aceste filiere vizează companii care au anunţat deja că au detectat carne de cal în produsele lor: este vorba de fabricantul conservelor de carne de vită Covi şi Gel Apes, furnizor al mărcilor William Saurin şi Panzani, a precizat Hamon. În alte două cazuri, prezenţa cărnii de cal este marginală, a adăugat acesta.

 

Ministrul a mai declarat că testele ADN practice pe eşantioanele din produsele preparate prelevate din magazine au dezvăluit iniţial o puternică prezenţă a cărnii de cal (în nouă teste din zece), însă că la a doua testare această rată a scăzut puternic (din cele 40 de teste ale seriei a doua, doar două conţineau carne de cal). „Cu cât facem mai multe teste, cu atât găsim mai puţină carne de cal, este încurajant”, a comentat Hamon.

 

Atunci când scandalul cărnii de cal din alimentele preparate prezentate ca fiind de vită a izbucnit, principala filieră descoperită trecea pe la un comerciant din Olanda, pentru a se încheia cu Spanghero.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed