AcasăInstant ArticlesG4MEDIA: Ponta învață limba turcă și face afaceri în țara lui Erdogan

G4MEDIA: Ponta învață limba turcă și face afaceri în țara lui Erdogan

Fostul premier Victor Ponta este văzut în ultima vreme la Centrul Cultural al Turciei, unde învață limba turcă, a declarat o sursă diplomatică pentru G4Media.ro. Ponta a confirmat pentru G4Media.ro că învață limba turcă, pentru a-l ajuta în afacerile pe care le derulează în țara lui Erdogan, unde își petrece mai mult timp.

 

Apare GHIDUL pentru evitarea aglomerației. Noi REGULI în magazinele din țară

 

Ponta afirmă însă că nu-l consiliază pe președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, cum s-a speculat în presă. El susține că se întâlnește cu oameni politici din Turcia, dar că nu are cu niciunul o relație formală sau un contract de consiliere.

“Mi-am păstrat relațiile de prietenie cu oameni politici din Turcia și din alte țări din Europa sau din restul lumii ; am întalniri din când în când cu aceștia în care schimbăm opinii politice ; dar nu am cu niciunul o relatie formală sau un contract de consiliere ; nu sunt nici angajat, nici plătit de niciun om politic sau institutie publică din România sau din alta țară; în mod intentionat mi-am înființat firma de consultanță în Romania, strict pe proiecte economice (și nu politice) ca să plătesc taxe în Romania și să pot fi oricand este necesar transparent. Dupa 20 de ani în care am ocupat funcții publice acum sunt o persoana privată , fără incompatibilități legale – dar mă consider în continuare obligat moral să respect standarde publice normale pentru un fost Prim Ministru”, a declarat Ponta pentru G4Media.ro

Firma, înființată la jumătatea lunii ianuarie, se numește Vp Projects Advisers SRL, și este administrată de Pușcașu Geanina Cristina. Ponta este acționar unic. Cristina Geanina Pușcașu trece drept unul dintre oamenii de încredere ai fostului premier. O găsim în mai multe consilii de administrație ale unor companii de stat pe vremea când Ponta era șeful Guvernului.

 

Se prelungește STAREA DE ALERTĂ. Ce vom avea voie să facem de 1 mai și de Paști

 

Ziarul Financiar scria în 2015 că Geanina Puşcaşu a fost numită în consiliul de administraţie al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti. Potrivit sursei citate, Puşcaşu era şi membru în boardul Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii, o poziţie cu o remuneraţie extrem de ridicată.

ZF mai nota în urmă cu cinci ani că Puşcaşu a participat alături de Ponta la cele mai importante întâlniri pe care acesta le-a avut în calitate de premier, fiind prezentă la discuţiile din SUA cu vicepreşedintele Joe Biden şi la cele de la Beijing cu preşedintele Chinei Xi Jinping.  Ponta ar fi avut doi oameni de încredere pe vremea când era premier: Vlad Stoica, şeful Cancelariei, şi Geanina Puşcaşu, consilier de stat.

 

Articolul integral pe G4MEDIA

 

 

Ultimele Articole