Apare GHIDUL pentru evitarea aglomerației. Noi REGULI în magazinele din țară

Alin Stoica, prefectul Bucureștiului, a declarat, joi, că un ghid de bune practici pentru evitarea aglomerării, realizat împreună cu organizaţiile retailerilor, va fi disponibil pentru magazine. Demnitarul a precizat că acest ghid este necesar pentru ca măsurile în vigoare privind limitarea răspândirii COVID-19 să se implementeze eficient.

„Măsurile sunt obligatorii, depinde acum fiecare cum le implementează sau dacă le implementează şi atunci trebuie să ne asigurăm că ele se implementează în mod eficient, că am văzut că au existat în unele locuri aglomeraţii şi poate că magazinele mici nu au capacitatea, de exemplu, să facă analize de genul acesta şi atunci venim în sprijinul lor. Marile magazine, de regulă, nu au probleme, pentru că au capacitatea de a implementa tot felul de metode şi cineva se ocupă special de aceste lucruri şi acolo nu au fost probleme. În schimb, în magazinele mai mici au fost probleme tocmai pentru că genul acesta de activitate pentru ei înseamnă un efort suplimentar şi cumva i-am scutit de un efort”, a spus Alin Stoica.

Conform Agerpres, prefectul a avut o întrevedere online, miercuri, cu reprezentanţii retailerilor pe tema evitării aglomerării în magazine şi a precizat că aşteaptă feedbackul acestora privind ghidul de bune practici.

Alin Stoica a subliniat că magazinele nu sunt obligate să folosească o anumită strategie împotriva aglomerării.

Alin Stoica: „În urma discuţiilor, am înţeles care sunt problemele practice şi împreună cu dumnealor am stabilit că trebuie să existe flexibilitate şi atunci fiecare magazin îşi alege metoda proprie pe care o consideră cea mai bună, important e să se evite aglomerarea”.

Potrivit acestuia, patrulele vor fi mai atente în weekend privind posibile aglomerări din magazine. Miercuri, după întrevederea cu reprezentanţii retailerilor, Alin Stoica declara că magazinele îşi vor informa clienţii privind capacitatea pe care o au, iar una dintre opţiunile pe care le au la dispoziţie pentru evitarea aglomerării este accesul limitat la numărul coşurilor de cumpărături.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed