Gabi Luncă omagiată de familia sa printr-o afacere. Fiica sa intenționează să ridice un azil ce va purta numele ultimei regine a muzicii lăutărești

Gabi Luncă, marea artistă a muzicii lăutărești, ar fi împlinit 84 de ani. Ultima și cea mai cunoscută solistă a genului a trecut în neființă anul trecut, în urma complicații medicale survenite pe fondul coronavirusului.

În ziua când legendara artista era aniversată, fetele acesteia au decis să amintească de numele său chiar dacă, în religia penticostală, pe care o îmbrățișase artista, nu se fac parastase.

Rebeca Onoriu a dezvăluit că are în plan să organizeze un festival in memoriam Gabi Luncă dar și să ridice un azil ce va purta numele defunctei soliste, ultima mare artistă din generația de aur a muzicii lăutărești, din care au făcut parte Romica Puceanu, Dona Dumitru Siminică ori Dumitru Gore.

Casa din Zambaccian ce a aparținut lui Sergiu Nicolaescu este de vânzare. Ce preț fabulos se cere!

”Am multe planuri de viitor pe care am să le fac în cinstea și memoria părințiilor mei. În viitorul apropiat vom organiza un festival Gabi Lunca și Ion Onoriu, pentru că ai mei ne-au lasat o moștenire muzicală, nemuritoare”, a spus Rebeca Onoriu, fiica artistei și a marelui muzicant Ion Onoriu. ”De îndată ce actele, autorizațiile îmi vor fi gata, vom demara și construcția azilului pe care intenționez să îl ridic”, adaugă acesta despre planul său de afaceri. Familia marii artiste este cunoscută în sectorul 1 prin construcții de mici blocuri și ridicarea și administrarea de azile pentru vârstnici.

Gabi Luncă a ales să se retragă complet de pe scena muzicii populare, lăutărești și de petrecere în 1993, și să bucure doar urechile  fraților săi de la Biserica Penticostală. De asemenea, nu s-a întors niciodată la bagajul enorm de melodii lăutărești prin care a devenit faimoasă și cântă numai muzică religioasă. Artista, care a fost căsătorită cu Ion Onoriu, de asemenea personaj emblematic în istoria muzicii lăutărești, s-a stins pe patul de spital.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed